Skoleleder fyret - lærere nedlægger arbejdet

Eleverne på Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole modtager ikke undervisning i dag. Lærerne på skolerne har nedlagt arbejdet, efter skolelederen i dag er blevet fyret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skoledagen startede egentlig som alle andre, og eleverne var klar til undervisning på Nr. Jernløse Skole.

- Men så får vi lige pludselig at vide, at vores skoleleder er blevet afskediget, fortæller Thor Mathiesen, der er elevrådsformand på Nr. Jernløse Skole.

I morges modtog de cirka 500 elever og 55 lærere og pædagoger nyheden om, at deres skoleleder for Nr. Jernløse, Knabstrup  og Undløse Skole, Bo Pedersen var blevet afskediget.

quote Det er helt forkert at afskedige Bo

Thor Mathiesen, elevrådsformand, Nr. Jernløse Skole

- Vi har fået en besked fra vores øverste chef om, at vores leder er afskediget, og at han stopper med øjeblikkelig virkning, fortæller Pia Bøllund Kofoed, skolelærer på Nr. Jernløse Skole.

Lærerne har nedlagt arbejdet

Straks efter holdt lærerne på Nr. Jernløse skole et møde, og omkring klokken 10 blev arbejdet nedlagt.

- Folk var bare enige om, at det er det vi gør. Vi har fået at vide, at vi ikke må gøre det, fordi det er overenskomst overstridigt. Det ved vi godt.

- Men vi nedlægger arbejdet i sympati for Bo (Pedersen, red.), og vi nedlægger arbejdet, fordi vi tænker, at der er et eller andet galt i systemet. Han er blevet fyret med en begrundelse, vi ikke kender. Vi er så frustrerede, fordi vi ikke ved, hvad der skal ske med os som gruppe, siger Pia Bøllund Kofoed.

Ifølge Pia Bøllund Kofoed har der de seneste 14 dage gået rygter om, at skoleleder Bo Pedersen var indstillet til afskedigelse, men de har intet hørt fra den øverste ledelse, og derfor kommer beslutningen som et chok for dem.

- Han var en superkompetent leder

Det er ikke kun lærerne, der er uforstående og chokeret over beslutningen.

- Det er helt forkert at afskedige Bo. Han var en superkompetent leder og var rigtig dygtig til at lede en skole. Der var ikke nogen, der havde forventet det.

De ældste elever er sendt hjem, mens de mindste bliver passet af nogle pædagoger.

Læs også
Børn får kortere skoledage: Nu begynder frihedsforsøget i Holbæk
Læs også
Børn får kortere skoledage: Nu begynder frihedsforsøget i Holbæk

Elevrådsformanden håber, at lærernes nedlæggelse af arbejdet vil skabe genlyd, og at beslutningen bliver genovervejet, selvom det på nuværende tidspunkt ikke virker realistisk.

- Vi ved godt, at det nok bliver umuligt at få Bo tilbage, men vi håber at gøre andre opmærksomme på, at det ikke er okay at afskedige en skoleleder på den her måde, og især ikke Bo som er så dygtig.

Kan ikke udtale sig om årsagen

Hvad der ligger til grund for beslutningen om afskedigelsen af skolelederen, kan Holbæk Kommune ikke komme nærmere ind på.

- Der går altid en proces forud, før man lander i den her situation, men det kan vi ikke fortælle. Vi har tavshedspligt, og så er det også i respekt for skolelederen, siger Lene Magnussen, direktør i Holbæk Kommune.

Men hun forstår godt, at det er kommet som et chok for lærere og elever. 

- Det har ramt hårdt derude, og det har jeg fuld respekt for. Det er voldsomt, når sådan noget rammer, fortæller Lene Magnussen.

Direktøren i Holbæk Kommune har rådet lærerne til at genoptage arbejdet, fordi det overskrider overenskomstaftalen, og det forventes, at lærerne på Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole genoptager arbejdet igen klokken 14, og eleverne er tilbage til en normal skoledag i morgen.

Holbæk Kommune går nu i gang med at finde en ny skoleleder, men hvornår vedkommende er fundet vides endnu ikke.

I morgen klokken 15:30 mødes lærerne, skolebestyrelsen, fagforeningen og Holbæk Kommune.