Politi efterlyser mand med sixpence efter muligt overgreb på hest

En yngre mand efterlyses nu af politiet, efter en hændelse natten til tirsdag, hvor en hest muligvis er blevet seksuelt misbrugt. Politiet opfordrer manden til at melde sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser nu en yngre mand, efter han natten til tirsdag angiveligt forgreb sig på en hest, der stod i sin boks i stalden hos Holbæk Rideklub.

- Vi tager sagen meget alvorligt, og vi har forståelse for, at folk tilknyttet rideskolen er bekymrede over, at der igen har været besøg af en ukendt person, siger vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse torsdag.

Læs også
Politi efterforsker muligt sexovergreb på hest - skete også sidste år

Overgreb på hest

Episoden fandt sted natten til tirsdag, hvor en fremmed mand skaffede sig adgang til stalden. Manden var i stalden i flere timer og opholdt sig halvanden time i boksen hos hesten Flo. På hesten blev der tirsdag morgen fundet en række fysiske tegn på overgreb, der var årsagen til, at videoovervågningen blev gennemgået og en fremmed mands indtrængen i stalden fastslået.

Sagen vækker blandt andet opsigt, fordi den selvsamme rideklub blev ramt af en lignende episode for næsten præcis ét år siden. Her endte et overgreb den 11. september med, at hesten Carli måtte aflives.

Læs også
Carlis mishandler er stadig ikke fundet – nu hæves dusør til 60.000 kroner

Politiet har arbejdet i stalden i rideklubben af flere omgange tirsdag og onsdag, og de har tidligere oplyst, at der er sikret en række spor. Blandt andet skulle der ifølge TV2 ØSTs oplysninger være sikret DNA, der kan stamme fra gerningsmanden, og der ud over blev området omkring stalden gennemsøgt af en hundepatrulje.

Et af de vigtigste spor er dog efter alt at dømme videoer fra overvågningskameraer på stedet, hvor manden er blevet filmet i høj opløsning under sit besøg natten til tirsdag.

Gode spor

Efter episoden tirsdag er hesten Flo blevet undersøgt af en dyrlæge, og rapporten fra denne undersøgelse indgår nu i sagen, oplyser politiet.

- Vi har nogle rigtig gode spor nu, som skal pege os i retning af den person, der har indfundet sig på stedet. Vi opfordrer derfor manden til selv at henvende sig til politiet, så vi kan få hans forklaring, siger vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard.

Den efterlyste mand beskrives på følgende måde:

  • 20 til 30 år
  • 160 til170 centimeter høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Lys hudfarve
  • Kort hår
  • Iført skjorte, shorts, ankelsokker, støvler og sixpence
  • Havde en atypisk gangart, hvor han gik med armene langt ud fra kroppen

Har du oplysninger om manden eller sagen i øvrigt, kan Midt- og Vestsjællands Politi kontaktes på telefon 1-1-4 eller 4635 1448.
Læs også
Stinas hest aflivet efter voldsom mishandling: - Jeg er tom for ord

Opsætter ekstra sikkerhed

Den nye sag om et overgreb på en hest har ramt medlemmerne af Holbæk Rideklub hårdt.

Her frygter mange medlemmer nu at også deres heste kan blive ramt af overgrebene. 

Klubben har derfor på kort sigt tømt stalden og sat hestene på fold, så de vil kunne flygte, hvis nogen igen skulle forsøge at gøre dem ondt. Desuden arbejder klubben hårdt på at skærpe sikkerheden omkring stalden, så ingen uvedkommende vil kunne komme ind - og i hvert fald ikke kan komme ind ubemærket.

Læs også
Politiet ønsker stadig hjælp fra borgere i sag om mishandling af hest

I efteråret 2020 valgte politiet at frigive overvågningsbilleder af gerningsmanden til overgrebet på Carli. Der er dog indtil videre ikke planer om at frigive video af det tilsvarende overgreb på Flo i denne omgang, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Holbæk Rideklub har dog selv frigivet to overvågningsbilleder fra de to episoder på internettet. Det er sket for at sandsynliggøre, at der er tale om den samme gerningsmand, har klubben oplyst til TV2 ØST.

VIDEO: Den 11. september 2020 blev hesten Carli også mishandlet, hvilket betød, at hesten måtte aflives. Dengang var det en skræmmende oplevelse for klubbens medlemmer.