Politisk flertal stemmer nej til planer om ny moské i Holbæk

Flertal i udvalget for klima og miljø stemmer nej til tyrkisk islamiske forenings udvidelsesønske. Sagen skal også behandles i økonomiudvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Drømmen hos Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter om et nyt islamisk kulturcenter med moské i Holbæk led tirsdag et knæk, da et flertal af politikerne i udvalget for klima og miljø stemte nej til at ændre lokalplanen for en grund, så den kunne rumme kulturcentret.

Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter havde ansøgt om at rykke deres nuværende moské i det centrale Holbæk ud til en 3.000 kvadratmeter stor grund i byens industrikvarter, der huser Mega Bowl.

Ønsket om at flytte skyldes ifølge foreningens formand pladsmangel i de nuværende lokaler. 

Ved tirsdagens udvalgsmøde stemte de tre medlemmer nej, en ja, mens et sidste medlem undlod at stemme.

De tre medlemmer, der stemte imod, er fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.  Venstre undlod at stemme, mens Enhedslisten som eneste parti stemte for. Det oplyser sn.dk.

Udvalgsformand John Harpøth (DF) stemte nej til ansøgningen.

- Sådanne ansøgninger stemmer vi generelt nej til i Dansk Folkeparti, siger han efter mødet.

Karen Thestrup Clausen fra Enhedslisten stemte ja til ansøgningen. Hun kan ikke se et problem i det, som Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter ønsker.

- Jeg ser, at foreningen har bedt om at få en udvidelse af eksisterende lokaler, og den vil gerne have grønne arealer, et kapel og en sportsplads, som passende kunne erstatte den tidligere boldklub, der har ligget i Vangkvarteret, men som nu er rykket ud i sportsbyen. Fred være med det, siger hun.

Uagtet resultatet i klima og miljøudvalget skal ansøgningen også behandles i økonomiudvalget, hvor alle partier er repræsenteret. Her håber Karen Thestrup Clausen, at der vil komme et flertal for, at kommunalbestyrelsen skal træffe den endelige beslutning.