Naturkirkegård opfordrer pokémon-jægere til at tage hensyn

Mange er optaget af den store sommerdille - Pokémon GO. Nogle også for optaget. På naturkirkegården i Holbæk har pokémon-jægere forstyrret sørgende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pokémon Go er et spil, hvor man via sin telefon har mulighed for at fange, kæmpe og træne virtuelle pokémon, der dukker op i den virkelige verden.
 
På Naturkirkegården i Holbæk har spillet givet problemer.

- Problemet er helt basalt, at nogle ikke tager hensyn. At de er helt opslugt af spillet og slet ikke opdager, hvad der foregår omkring dem, siger Steen Bjerregaard Christiansen, der er administrationschef i Skt. Nikolai Sogn.

Flere har henvendt sig til kirken, fordi de har følt sig generet, mens de stod ved et gravsted.

- Folk føler sig krænket ved, at de, der går rundt og jæger pokémons, ikke tager hensyn til, at folk står midt i deres sorg ved gravsteder, og de generelt larmer og støjer for meget og render rundt, siger Steen Bjerregaard Christiansen.

Forstyrrelse under sidste farvel

I sidste uge blev flere sørgende forstyrret i det sidste farvel efter en bisættelse i kapellet ved kirkegården. I jagten på pokémons løb nogle børn ind mellem det følge, der kom ud af kapellet.

- Vi synes ikke, at pokémons og bisættelser hører sammen. Derfor henstiller vi til, at folk lader være med at jagte pokémons på naturkirkegården mellem kl. 11 og kl. 15, hvor vi har vores bisættelser, siger Steen Bjerregaard Christiansen.

Der bliver dog ikke noget egentligt forbud mod at spille på naturkirkegården i Holbæk.

- Hvis man husker at kigge op en gang imellem og nyde den smukke natur og være opmærksom på, hvem der er omkring én og tager hensyn til dem, så ser vi ikke nogen problemer i det, siger Steen Bjerregaard Christiansen.

Kirken har nu bedt firmaet bag Pokémon Go om, at Naturkirkegården ikke længere bliver en del af spillet.