Brugere om Pokémon Go på kirkegård: Fuldstændig usmageligt

Er det okay at spille Pokémon Go på en kirkegård, når der er begravelse? Det satte TV ØST fokus på i går, og brugere raser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Naturkirkegården ved Margrethekapellet i Holbæk blev der højlydt jagtet pokémons til en begravelse, og det falder ikke i god jord hos TV ØST-brugerne på Facebook.

Det var Christina Lønsmand, som var ude for hændelsen. Hun gik tilfældigvis forbi begravelsen, da hun skulle besøge en pårørendes grav.

Læs også: Pokémon Go-spillere fangede pokémons til begravelse 

- For mig virker det helt forkert, at man render rundt og morer sig højlydt midt under en begravelse, hvor folk græder og sørger. Det er rigtig svært at være her i øjeblikket for os, som har brug for en stille stund på kirkegården, fortæller Christina Lønsmand blandt andet til TV ØST. 

"Mangel på pli og fornuft"

Flere end 600 personer har siden da kommenteret eller delt artiklen på Facebook, og langt de fleste raser over Pokémon Go-spillernes opførsel.

- Naturligvis er det ikke okay.. Mangel på pli og fornuft.. Et sted hvor mennesker tager afsked med deres kære, mindes og sørger. Det skal de have lov til i fred uden forstyrrende elementer omkring, skriver Mai-britt Rasmussen blandt andet.

"Verden er af lave"

Også Tove Fast Hansen raser og peger på, at det skyldes opdragelsen.

- Verden er da helt af lave. Har folk ikke respekt for noget mere? Hvis jeg stod og var meget ked af det og græd ved en pårørendes grav, ville jeg føle mig respektløs behandlet af folk, som ikke har lært, hvordan man opfører sig. Og jeg tror ikke at folk ville lade være med at vade hen over gravsteder i deres barnlige jagt på noget, der ikke eksisterer. Jeg tror ikke på, at disse folk tænker på andre mennesker i den situation, skriver Tove Fast Hansen.

- Det er dybt godnat og forstyrre en kirkelig handling de har ingen respekt for andre nenesker, skriver Eva Jørgensen.