Mystisk mand i kassevogn tilbød lift til 13-årig pige - politiet søger vidner

En 13-årig pige fra Regstrup blev tilbudt et lift af en mystisk mand i en kassevogn. Nu har pårørende meldt hændelsen til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 13-årig pige fra Regstrup fik sig torsdag eftermiddag lidt af en forskrækkelse, da en mand i en bordeaux kassevogn kørte langsomt efter hende og tilbød hende et lift.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Pigen var på vej hjem fra skole omkring klokken 15.10, og undervejs på sin rute passerede hun en mindre kassevogn, der holdt i vejsiden på Gl. Skovvej mellem Skovlyst og Søtrupvej.

quote Der vil nok gå noget tid, før hun er på banen igen, og vi er selvfølgelig alle bekymrede for, hvad der kunne være sket

Christina Højlund Jensen, mor til den 13-årige pige

I bilen sad en mand, der begyndte at køre efter hende i langsom fart og spurgte, om hun ville køre med. Pigen afslog tilbuddet og løb fra stedet, hvorefter manden i kassevognen forsvandt i retning mod Kvanløse.

Politiet opfordrer til, at manden selv henvender sig

Det var pigens forældre, der anmeldte hændelsen til politiet, fordi de synes, at episoden er bekymrende.

- Når ens eget barn kommer hjem og fortæller om sådan noget her, så kan man nemt komme til at spinne nogle tanker på noget, som måske i sig selv er ganske uskyldigt. Det er jo ikke sikkert, at der ligger noget strafbart i det. Der er ingen former for fysisk kontakt eller forsøg på vold, der er kun verbal kontakt mellem de to parter, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet anerkender dog forældrenes bekymring og forsøgte da også efterfølgende at opspore kassevognen i området – dog uden held.  

quote Det bedste af det hele ville jo være, hvis manden selv henvender sig til os og fortæller, at han ikke havde noget ondt i sinde

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi ved, at det er noget forældre generelt set tager alvorligt og er meget bekymrede omkring. Så vi registrerer selvfølgelig anmeldelsen og prøver nu at identificere manden.

 - Det bedste af det hele ville jo være, hvis manden selv henvender sig til os og fortæller, at han ikke havde noget ondt i sinde, så vi kan få sagen opklaret lynhurtigt og også få afklaret, om der ligger noget strafbart i det, siger Martin Bjerregaard.

Pigen beskriver manden som spinkel af bygning, iført sort hue, sort arbejdsjakke, sorte arbejdsbukser og dansk-talende med accent.

Manden kørte i en mørkerød/bordeaux kassevogn, der var lidt falmet i farven.

Artiklen fortsætter under billedet

Manden henvendte sig til den 13-årige, mens hun var på vej hjem fra skole langs Gl. Skovvej i Regstrup.
Manden henvendte sig til den 13-årige, mens hun var på vej hjem fra skole langs Gl. Skovvej i Regstrup. Foto: Skraafoto.dk / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Mor: Datter var bange

TV2 ØST har efterfølgende været i kontakt med pigens mor, Christina Højlund Jensen fra Regstrup. 

Hun fortæller, hvordan hendes datter kom grædende hjem efter oplevelsen torsdag.

- Han kører ind foran hende, ruller vinduet ned og spørger, om hun vil med. Hun er meget fornuftig og løber sin vej ad en sti, hvor han ikke kan køre efter, fortæller Christina Højlund Jensen.

Selvom hun ikke ved, hvad manden reelt havde i sinde, synes hun, at hans henvendelse virker noget mistænksom.

quote Hun har ikke selv taget kontakt til ham og har ikke lignet en, der havde brug for hjælp på nogen måde

Christina Højlund Jensen, mor til den 13-årige pige

- Han spørger kun, om hun vil med, og det virker jo som en invitation til noget ret forkert. Hun har ikke selv taget kontakt til ham og har ikke lignet en, der havde brug for hjælp på nogen måde, siger hun.

Selvom der ikke skete Christina Højlund Jensens 13-årige datter noget, er hun mærket af oplevelsen og har været ked af det og haft svært ved at sove.

- Hun er godt påvirket af henvendelsen. Her til morgen er hun blevet kørt i skole og bliver også hentet igen. Der vil nok gå noget tid, før hun er på banen igen, og vi er selvfølgelig alle bekymrede for, hvad der kunne være sket, siger Christina Højlund Jensen.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket kassevognen eller manden i området, eller som kan give oplysninger til identifikation af ham. Kontakt politiet på tlf. 1-1-4 med oplysninger i sagen.