Røvere truede med koben - én anholdt og to på flugt

Politiet har anholdt én mand og eftersøger stadig to gerningsmænd for at have begået indbrud i en Matas-butik i Sorø og truet en vagt med et koben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 32-årig mand blev natten til fredag fanget og anholdt af politiet for at have brudt ind i Matas-butikken i Holberg Arkaden ved Storgade i Sorø. Mandens to medsammensvorne er stadig på fri fod.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote I sådan en situation må vi jo desværre holde sammen på patruljen og satse på én mand, selvom de render i hver sin retning

Lars Denholt, Vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Butikkens indbrudsalarm og tågekanon blev aktiveret klokken 03:12 natten til fredag, og en vagt fra leverandøren Securitas var hurtigt fremme. Få minutter efter ankom også en patruljevogn.  

De tre gerningsmænd truede vagten med et koben og stak derefter af til fods. Det lykkedes dog politiet at løbe den ene af mændene op.  

- Vi kommer frem og ser dem, og de ser os, og så løber de i tre forskellige retninger. Da der kun er to mand i patruljevognen, måtte de vælge, og de valgte heldigvis ham, der var til at rende op.

- I sådan en situation må vi jo desværre holde sammen på patruljen og satse på én mand, selvom de render i hver sin retning, fortæller Lars Denholt, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Udenfor butikken holdt en bil, som var blevet stjålet den 30. december fra en bilforhandler i Ringsted. Der lå flere poser med parfumevarer i bilen, og det er netop også parfumer, som politiet formoder har været røvernes mål. 

- Vi gætter på, at det handler om berigelseskriminalitet. Det er typisk, at vi ser, at man bryder ind i parfumeforretninger for at stjæle et stort antal parfumer eller lignende med henblik på videresalg, siger Lars Denholt.  

Tilkaldte assistance 

Manden, som politiet eftersatte til fods, blev anholdt og sigtet for røveri, mens der blev tilkaldt assistance for at finde de resterende to gerningsmænd.

- Jeg har haft en indsatsleder, to patruljebiler og to hundebiler i Sorø fra klokken tre til fem i nat, siger Lars Denholt.

Politiet nåede kun at se ryggen på de to undslupne mænd, og fredag morgen er de stadig ikke fundet.  

Den anholdte mand skal nu afhøres på politistationen i Slagelse.

- Han bliver afhørt i løbet af formiddagen, hvor vi samtidig skal vurdere, hvad der skal ske med ham, altså om han skal fremstilles i grundlovsforhør, eller om han bare skal afhøres. Det er ikke afklaret endnu, siger Lars Denholt.