Midt i en coronatid - socialdemokrater forbereder sig til valg med atypisk dialogmiddag

31 middage rundt i socialdemokratiske hjem i Holbæk skal bruges som springbræt til at sætte gang i en bred samtale omkring kommunens udvikling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om et år skal danskerne atter til stemmeurnerne og stemme til regionsråds- og kommunalvalget.

Allerede nu tager flere partier de første indledende forberedelsesskridt, som er kraftigt præget af coronavirussens restriktioner.

Hos Socialdemokratiet i Holbæk bliver den fornemste opgave at forsvare Christina Krzyrosiak Hansens titel som borgmester. Normalt plejer partiet at mødes i samlet flok og debattere fokuspunkter, men det er umuligt grundet forsamlingsforbuddet.  

I stedet har partiet valgt at holde 31 såkaldte middagsbobler, hvor medlemmer kan invitere familie, venner og bekendte hjem til sig og over maden vende bestemte spørgsmål. De foregik mandag aften.

Ifølge Christina Krzyrosiak Hansen skal middagsmøderne dog ikke ses som en enkeltstående begivenhed.

- Det er både noget, vi gør i dag (mandag, red.), men i virkeligheden også for at sætte gang i en samtale. Jeg vil rigtig gerne i dialog med så mange borgere som muligt i kommunen om, hvad vi skal have gjort med Holbæk Kommune og have rettet op på, siger hun.

Initiativet bliver rost

En af middagene står Lars Thaarbøl for. Han stiller for første gang op til kommunalbestyrelsen.

- Vi har vendt og drejet forskellige emner, og vi har ikke været enige om det hele, så det har været meget givtigt, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

En af hans gæster er Annette Knudsen, som også roser initiativet.

- Jeg synes, det har været hyggeligt, og vi har snakket om, hvad vi synes er det vigtigste at få ændret i Holbæk Kommune. Vi har blandt andet snakket meget om Ahlgade (central butiksgade, red.), og hvad vi synes, vi kan være stolte. Og der må jeg sige vores borgmester. Hun er så synlig, siger hun.

Se indslaget her: