Lokal forening vinder prisen som Årets Lokale Forening og 100.000 kroner

415 foreninger dystede om at blive Årets Lokale Forening. Fællesmark ved Tuse Næs vandt til stor glæde for medlemmerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Overraskelsen var stor, da foreningen Fællesmark ved Tuse Næs her til aften modtog prisen som Årets Lokale Forening.

- Det er helt vildt at stå her og have vundet 100.000 kroner til Fællesmark, fortæller Laura Ræbild Juel, formand for Fællesmark.

Fællesmark blev stiftet i 2019 i Udby Syd på Tuse Næs med en ambition om at starte et bofællesskab med fokus på bæredygtighed og biodiversitet.

Det er det danske brændstofselskab Go'on, som står bag konkurrencen, hvor mere end 450 foreninger i hele Danmark har været nomineret.

Penge til ny shelter

Hverken Laura Ræbild Juel eller de andre medlemmer af Fællesmark vidste besked om, at netop de havde vundet førstepræmien og med den 100.000 kroner til foreningskassen.

- Det er kæmpestort at få 100.000 kroner til at lave lige det shelterområde og stisystem, som vi har drømt om, siger Laura Ræbild Juel og tilføjer:

- Folk her fra lokalområdet, og dem der støtter Fællesmark, har stemt på os og skrevet en hel masse søde kommentarer om, hvorfor, de synes, lige bestemt vores forening skulle vinde.

- Det er enormt rørende at være en forening, som folk har lyst til at komme at spise kage sammen med, selvom det er mandag lige i ulvetimen.

Laura Ræbild Juel, formand for foreningen Fællesmark, fortæller, at pengepræmien skal bruges til at opfylde et stort ønske om en shelter.
Laura Ræbild Juel, formand for foreningen Fællesmark, fortæller, at pengepræmien skal bruges til at opfylde et stort ønske om en shelter. Foto: Mahmoud Al-Tamir - TV2 ØST

Go'on, der har hovedsæde i Skanderborg, skriver i en meddelelse, at man med konkurrencen ønsker at honorere foreninger og foreningsfolk, som helt frivilligt yder en stor indsats for andre, og dermed er med til at skabe liv i lokalsamfundet.

Fodbolddrenge2
Læs også
Manglende hygge-fodboldklub - nu er tre unge kåret som årets igangsættere
Fodbolddrenge2
Læs også
Manglende hygge-fodboldklub - nu er tre unge kåret som årets igangsættere

Næsten 40.000 har medvirket i afstemningen. Blandt de 20 foreninger, der fik flest, har en jury bestående af medlemmer fra blandt andet DGI og Landdistrikternes Fællesråd udvalgt vinderen.

Juryen udtaler:

- Fællesmark tager med et visionært og alsidigt foreningsgrundlag favntag med en kendt problematik i mange områder af Danmark, nemlig at udfordre den stigende centralisering og skabe nyt liv i landområdet. I Juryen er vi imponerede over idérigdommen og handlekraften bag Fællesmark.

Det er sjette gang, at Go'on uddeler prisen, hvor der uddeles i alt 20 priser på mellem 2.500 kroner og 100.000 kroner.

Fællesmark er ikke den eneste vinder her i regionen, hvor der også er blevet uddelt en regional pris. Her vandt Holbæk og Regstrup-Spejderne 25.000 kroner, oplyser Go'on. 


Nyhedsoverblik