Knivstikkeri spreder frygt i byen: - Det er voldsomt

Flere borgere i Holbæk mener, at knivstikkeriet på to mænd natten til onsdag skaber utryghed.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Folk bliver utrygge ved at gå på gaden.

Sådan lyder det fra Sanne Thomsen fra Holbæk, når hun hører om, at to mænd på henholdsvis 23 og 26 år er blevet stukket med kniv natten til onsdag.

quote Jeg vil ikke have, at der sker noget med mig eller min kæreste

Mathias David Hansen, Holbæk

- Jeg synes, det er kedeligt, at vi har en by, hvor der er så meget af sådan nogle voldsomheder, siger hun. 

Hun er ikke den eneste, der ærgerlig, at sådan en hændelse finder sted.

Mathias David Hansen fra Holbæk ønsker, at der kommer mere styr på kriminaliteten i byen.
Mathias David Hansen fra Holbæk ønsker, at der kommer mere styr på kriminaliteten i byen. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

- Det er voldsomt, hvorfor er der så mange knivstikkerier? Hvorfor vil folk overhovedet stikke hinanden? Jeg troede, vi havde en by, som er stille og rolig at gå i især om natten, siger Mathias David Hansen fra Holbæk.

Blev afleveret ved sygehus

De to mænd blev begge alvorligt kvæstet som følge af knivstikkeriet.

De var klokken 04.40 natten til onsdag blevet afleveret ved Holbæk Sygehus, hvorefter en mand ringede til 112 for at oplyse, at han havde sat dem af foran sygehuset.

Bilen forsvandt dog umiddelbart efter at have afleveret de to personer, og politiet har arbejdet det meste af onsdagen på at finde frem til føreren.

Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, betegner sagen som meget alvorlig.
Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, betegner sagen som meget alvorlig. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

- Vi er meget interesseret i at finde ham, da han har været tæt på den her sag, siger Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er endnu ikke lykkedes at finde ham endnu.

Læs også
To alvorligt såret - forsvandt ved sygehuset
Læs også
To alvorligt såret - forsvandt ved sygehuset

Midt- og Vestsjællands Politi ser også på sagen med en stor alvor.

- Når man bliver stukket med kniv er det farligt og meget alvorligt. Det er jo et drabsforsøg, og det kunne være gået grueligt galt, siger Kim Løvkvist.

De to mænd er nu uden for livsfare.

Bemærker flere politibiler

Ifølge Sanne Thomsen har der været mere udrykning og politi i byen det seneste stykke tid.

- De kører ret meget. Nu bor jeg sådan, så jeg kan se, når de stopper dem på vej ud af byen. Det er rimelig tit, at der er biler, der bliver stoppet af politiet, siger hun.

Hun tror ikke, det er sidste gang at lignende episoder kommer til at ske.

Onsdag morgen er et område omkring Ladegårdsparken afspærret. Politiet bekræfter, at det har relation til efterforskningen af det dobbelte knivstikkeri.
Onsdag morgen er et område omkring Ladegårdsparken afspærret. Politiet bekræfter, at det har relation til efterforskningen af det dobbelte knivstikkeri. Foto: Michael Nordborg

- Det vil altid være der. Der vil altid være nogen, der vil have lov til at bestemme lidt mere end andre, siger Sanne Thomsen fra Holbæk.

Det syn kan Mathias David Hansen nikke genkendende til, og det gør ham ikke mere tryg.

Læs også
Uden for livsfare efter knivstikkeri
Læs også
Uden for livsfare efter knivstikkeri

- Jeg vil ikke have kriminalitet i den by, jeg bor i. Jeg vil ikke have, at der sker noget med mig eller min kæreste. Jeg vil gerne have, at folk får styr på det, siger han. 

Mangler et gerningssted

Midt- og Vestsjællands Politi søgte gennem hele onsdag formiddag med hunde i Ladegårdsparken efter spor, men det har ikke været muligt at konstatere, at knivstikkeriet fandt sted i området.

- Ud fra nogle af de teser, vi har sat op i vores efterforskning, har vi kigget i den retning uden, at det har givet noget, siger Kim Løvkvist.

Flere steder i Holbæk er onsdag morgen blevet undersøgt med hundepatruljer. Blandt andet ved Holbæk Sygehus og i Ladegårdsparken.
Flere steder i Holbæk er onsdag morgen blevet undersøgt med hundepatruljer. Blandt andet ved Holbæk Sygehus og i Ladegårdsparken. Foto: Michael Nordborg

De mangler stadig at finde det konkrete gerningssted.

- Vi har dagen igennem efterforsket sagen intensivt, men det er ikke lykkedes for os at fastlægge, hvor knivstikkeriet er begået henne. Derfor søger vi stadigt hjælp fra vidner, der har gjort nogle observationer i nat eller som måske har hørt tumult i en lejlighed eller lignende, siger han.

Har stået på i flere år

Det er ikke første gang, at lignende sager har fundet sted i Holbæk. 

Senest den 30. januar blev en 23-årig mand blevet ramt af et skud affyret ind gennem vinduet til hans lejlighed i boligområdet Apotekerhaven i Holbæk. 

Læs også
Ung mor kunne høre skudoffer råbe og skrige
Læs også
Ung mor kunne høre skudoffer råbe og skrige

Urolighederne i byen har stået på inden for de seneste seks år, fortæller TV2 ØSTs retsreporter, Jessica Skovmose. 

Jessica Skovmose, som er retsreporter på TV2 ØST, understreger, at der har været uro i Holbæk cirka siden 2018.
Jessica Skovmose, som er retsreporter på TV2 ØST, understreger, at der har været uro i Holbæk cirka siden 2018. Foto: Mahmoud Al-Tamir - TV2 ØST

Hun påpeger, at det drejer sig om to grupperinger. 

- Den ene gruppering holder til i Ladegårdsparken, det er dem der kalder sig for LGP, og den anden gruppe er nogle mænd, der bor i Mellemvangkvarteret, og de bliver kaldt MV-gruppen, siger Jessica Skovmose og fortsætter:

Læs også
Flere sigtet efter drabsforsøg
Læs også
Flere sigtet efter drabsforsøg

- De har på et tidspunkt været en samlet gruppe, og nu har de splittet op. Hvad det er, de strides om, det ved vi ikke. Nogle gange siger politiet, at det er hashmarkedet, andre gange siger de, at det er internt uvenskab mellem de to grupper.

Kim Løvkvist kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om sagen har tråde til de kriminelle grupperinger, men han understreger, at sagen knytter sig til et kriminelt miljø, så borgere i Holbæk kan føle sig trygge.

Opretholder visitationszone

Efter drabsforsøget den 30. januar indførte Midt- og Vestsjællands Politi en visitationszone i Holbæk.

Inden for visitationszonen kan politiet stikprøvevis lave kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande og køretøjer.
Inden for visitationszonen kan politiet stikprøvevis lave kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande og køretøjer. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Zonen er blevet forlænget ad flere omgange - senest i slutningen af marts, så den nu gælder til den 11. april.

Politiet opfordrer borgere til at kontakte dem på 114, hvis man har set eller hørt noget mistænkeligt i Holbæk natten til onsdag.


Nyhedsoverblik