To alvorligt såret - forsvandt ved sygehuset

To mænd er natten til onsdag ramt af knivstik i Holbæk. Politiet mener, at de begge blev afleveret ved Holbæk Sygehus i bil.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To mænd på henholdsvis 26 og 23 år er natten til onsdag blevet udsat for knivstikkeri.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

quote Vi arbejder ud fra en tese om, at der kan være tale om et overfald i det kriminelle miljø

Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Mændene blev afleveret foran Holbæk Sygehus onsdag morgen klokken cirka 04.40.

- De er begge hårdt sårede, og det har ikke været muligt at afhøre dem endnu, men vi har startet en større efterforskning op, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Onsdag morgen er et område omkring Ladegårdsparken afspærret. Politiet bekræfter, at det har relation til efterforskningen af det dobbelte knivstikkeri.
Onsdag morgen er et område omkring Ladegårdsparken afspærret. Politiet bekræfter, at det har relation til efterforskningen af det dobbelte knivstikkeri. Foto: Michael Nordborg

De to mænd blev ifølge politiet formentlig kørt til Holbæk Sygehus i bil. 

Bilen forsvandt dog umiddelbart efter at have afleveret de to personer, og politiet ved endnu ikke, hvem føreren er.

Søger vidner

Politiet vurderer, at de to mænd er blevet såret ved et knivstikkeri, der er foregået et eller andet sted i Holbæk. 

Politiet kan dog på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor det præcise gerningssted er.

- Men hvis der er personer, der i løbet af natten har bemærket noget mistænkeligt i Holbæk – det være sig personer eller køretøjer – så hører vi meget gerne om det på 114, siger Kim Løvkvist.

Læs også
Ung mor kunne høre skudoffer råbe og skrige
Læs også
Ung mor kunne høre skudoffer råbe og skrige

Politiet er onsdag morgen blandt andet synligt til stede ved Ladegårdsparken i Holbæk, hvor de har afspærret flere områder. 

- Vi har ikke lagt os fast på, hvor gerningsstedet er, men det er rigtigt, at vi er i gang med nogle undersøgelser og søger med hunde i området ved Ladegårdsparken, uddyber Thomas Kristensen, presseansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Flere steder i Holbæk er onsdag morgen blevet undersøgt med hundepatruljer. Blandt andet ved Holbæk Sygehus og i Ladegårdsparken.
Flere steder i Holbæk er onsdag morgen blevet undersøgt med hundepatruljer. Blandt andet ved Holbæk Sygehus og i Ladegårdsparken. Foto: Michael Nordborg

Også ved Holbæk Sygehus er der afspærringer, og området afsøges med hunde. 

Kan have forbindelse til det kriminelle miljø 

Politiet kan endnu ikke sige noget om motivet bag det dobbelte knivstikkeri.

- Vi arbejder ud fra en tese om, at der kan være tale om et overfald i det kriminelle miljø, men vi holder også alle andre muligheder åbne.

- Vi er endnu i et meget tidligt stadie af efterforskningen, siger Kim Løvkvist.

Opretholder visitationszone

Den 1. februar indførte Midt- og Vestsjællands Politi en visitationszone i Holbæk efter et drabsforsøg i kvarteret Apotekerhaven, der fandt sted den 30. januar. 

Her blev en 23-årig mand ramt af skud, som blev affyret igennem et vindue i hans lejlighed. Manden var ikke umiddelbart i livsfare.

Visitationszonen er blevet forlænget ad flere omgange - senest i slutningen af marts, så den nu gælder til den 11. april. 

Visitationszonen dækker store dele af Holbæk by.
Visitationszonen dækker store dele af Holbæk by. Foto: Grafik: Midt- og Vestsjællands Politi

Ifølge Midt-  og Vestsjællands Politi er der en konflikt mellem to grupperinger, der har tilknytning til hver sit boligområde i Holbæk. 

Da konflikten fortsat giver risiko for voldelige sammenstød, har politiet vurderet, at visitationszonen skal opretholdes. 

Inden for visitationszonen kan politiet stikprøvevis lave kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande og køretøjer.

Mændenes alder er ændret
I første omgang meldte politiet ud, at der var tale om en 22-årig og en 23-årig mand, som var blevet ramt af knivstik. De har efterfølgende rettet det til en 23-årig og en 26-årig mand.

Nyhedsoverblik