Holbæk vil opføre ny bydel til over to milliarder kroner

1.000 nye boliger er på vej til Holbæk i bydelsprojektet Holbæk Have.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt boligprojekt med cirka 1.000 nye leje- og andelsboliger er på vej til Holbæk.

Det er blevet præsenteret på et pressemøde fredag.  

quote Vi er stolte af, at vi kan tiltrække udviklere og have byggeprojekter af denne størrelse uden for hovedstadsområdet

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune

Boligerne kommer til at ligge i bydelsprojektet Holbæk Have, hvor Boligselskabet Midtsjælland allerede er i gang med at bygge 96 nye boliger. Her har Holbæk Kommune solgt resten af området til projekt- og ejendomsudviklingskoncernen FB Gruppen

Hele bydelsprojektet Holbæk Have vurderes at koste 2,5 milliarder kroner at bygge og bliver potentielt set en af de største investeringer i kommunens historie.

- Det er et spændende bydelsprojekt med grønne perspektiver, som FB Gruppen har præsenteret for os. Vi er stolte af, at vi kan tiltrække udviklere og have byggeprojekter af denne størrelse uden for hovedstadsområdet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Holbæk Kommune har solgt flere områder af Holbæk Have til FB Gruppen, der vil bygge nye boliger.
Holbæk Kommune har solgt flere områder af Holbæk Have til FB Gruppen, der vil bygge nye boliger. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

- Samtidig taler det ind i vores ønske om at tiltrække flere uddannelser til Holbæk og dermed fastholde vores unge i nærmiljøet, tiltrække børnefamilier fra øst og tilbyde mindre boliger til singler og seniorer. Det kan vi blandt andet gøre ved at sikre en blanding af forskellige boligtyper. Det vil bydelsprojektet for Holbæk Have klart bidrage til, udtaler Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, i en pressemeddelelse.

Tager 10 år at bygge boligerne

Beslutningen om at sælge resten af området til FB Gruppen traf en enig kommunalbestyrelse på et lukket møde onsdag. 

Ifølge pressemeddelelsen er FB Gruppen blevet valgt grundet dens erfaring med et stort byudviklingsprojekt på Grønttorv i Valby, at gruppen har præsenteret den bedste helhedsplan for Holbæk Have, samt at FB Gruppen ifølge kommunalbestyrelsen har den bedste økonomiske styrke og finansieringsplan. 

- Vi er både glade for og stolte over at få lov til at udvikle Holbæk Have, som efter vores opfattelse er et af de allermest attraktive områder i byen – ikke mindst på grund af den store park. Parken og de grønne værdier vil vi arbejde videre med i udviklingen af bydelen, så vi kan sikre, at beboerne bor grønt midt i byen, udtaler Hans-Bo Hyldig, der er administrende direktør i FB Gruppen, i pressemeddelelsen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Holscher Nordberg

FB Gruppen vurderer, at der kan bygges 100 boliger om året, og at det vil tage ti år at gennemføre hele projektet. 

- Vi søger altid at bygge boliger, der er til at betale. Og selvom nybyggeri typisk er dyrere end at bo i den ældre boligmasse, så er nybyggeri til gengæld mere energieffektivt og med lav vedligeholdelse. Herudover vil lejlighederne i Holbæk Have både være med elevator og altan, siger Hans-Bo Hyldig.

Får en blandet modtagelse

Milliardprojektet er det seneste i rækken af flere byudviklingstiltag i Holbæk, som også har bygget Holbæk Sportsby og fornyet havneområdet.

Susanne Petersen fra Holbæk mener, at kommunen skulle fokusere på andre områder end byudvikling. 

 - Jeg synes i stedet, at kommunen skulle investere i skoleområdet. Og vi kan også godt bruge mere hjælp i Vangkvarteret, hvor jeg bor, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Holscher Nordberg

Derimod er Birgitte Parsaei fra Holbæk glad over det store boligprojekt. 

- Så kan det være, at der kan åbne flere forretninger i midtbyen, og at der kan flytte flere unge til byen. Det har vi brug for, siger hun.

FB Gruppen stod også bag byggeriet af 18 rækkehuse i Syrengården i Holbæk i 2014-2015.