Holbæk vil hylde sin verdenmester under stort cykelløb

Mads Pedersen skal hædres endnu engang, når Holbæk bliver startby til femte etape ved næste års udgave af PostNord Danmark Rundt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det bliver en folkefest, når Holbæk bliver startby til den femte etape ved næste års udgave af PostNord Danmark Rundt.

Sådan siger Ole Hansen (S), formand for udvalget for kultur og fritid i Holbæk Kommune.

Etapen bliver løbets sidste og er på i alt 150 kilometer. Rytterne begynder på strøggaden Ahlgade og kommer derfra forbi blandt andet Holbæk Sportsby og kører igennem Tølløse.

quote Vi er jo en cykelkommune og har fostret flere gode cykelryttere

Ole Hansen (S), formand for udvalget for kultur og fritid i Holbæk Kommune.

Herefter begiver feltet sig mod Frederiksberg, hvor løbet slutter på den traditionelle opløbsstrækning på Frederiksberg Allé.

- Det er dejligt, at vi kan få arrangementer til Holbæk Kommune, som er til glæde for borgerne. Det bliver en folkefest, som skaber den her stemning af sammenhold og glæde.

- Vi er jo en cykelkommune og har fostret flere gode cykelryttere, blandt andet Mads Pedersen, siger Ole Hansen og henviser til Tølløse-rytteren, som i september blev den første dansker til at vinde verdensmesterskabet i landevejscykling for herre.

Blev fejret med stor folkefest

Dengang fejrede Holbæk Kommune ham med en stor fest.

HER ER POST DANMARK RUNDTS FEM ETAPER I 2020

Men etapen næste år er også tiltænkt som en fejring af Mads Pedersen, som begyndte sin karriere i Holbæk Cykel Ring og vandt PostNord Danmark Rundt i 2017.

- Helt klart. At kunne hædre ham med dette cykelløb, som begynder i Holbæk og kører gennem Tølløse, det vil være super godt, siger Ole Hansen. 

PostNord Danmark Rundt besøgte sidste gang Holbæk i 2013. 

I 2020 køres løbet fra tirsdag 11. august til lørdag 15. august.

Video: Mads Pedersen blev hyldet i Holbæk den 5. oktober, efter han var blevet verdensmester