¨

Danmark Rundt-etaper kommer gennem flere lokale byer

Løbets sidste etape skydes i gang i Holbæk for at hylde den nykårede verdensmester i landevejscykling Mads Pedersen (i rødt red.), der startede sin karriere i Holbæk Cykle Ring. Foto: SWpix - Dansk Cykel Union

For første gang i løbets historie starter en etape uden for Danmark, og så køres der ikke enkeltstart i 2020.

PostNord Danmark Rundt byder på flere store nyheder, når rytterne i august 2020 triller ud på de danske landeveje til den 30. udgave af cykelløbet.

For første gang i løbets historie starter en af etaperne uden for Danmark. Det sker, når 3. etape - kongeetapen - skydes i gang i Flensborg i Tyskland.

Vi har længe tænkt, at vi gerne ville gøre noget anderledes i 2020

Jesper Worre, løbsdirektør

Årsagen er, at man fra løbets side vil markere 100-året for genforeningen i 1920, hvor Nordslesvig igen blev en del af Danmark, forklarer løbsdirektør Jesper Worre.

- Vi har længe tænkt, at vi gerne ville gøre noget anderledes i 2020, og så ville det være rigtig sjovt at lave noget med Flensborg.

- Det er fantastisk, at vi har fået lov at starte der, og det har været en fornøjelse at arbejde med bystyret i Flensborg om det her, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Løbets sidste etape skydes i gang i Holbæk for at hylde den nykårede verdensmester i landevejscykling Mads Pedersen, der startede sin karriere i Holbæk Cykle Ring. Foto: SWpix - Dansk Cykel Union

Etapen er løbets længste og starten neutraliseres af sikkerhedsmæssige årsager, indtil rytterne passerer grænsen til Danmark ved Kruså. Derfra går turen nordpå, og etapen slutter i Vejle.

Hylder Holbæks lokale helt

Foruden en etapestart uden for Danmark køres 2020-udgaven af Danmark Rundt uden enkeltstart. Det er også første gang nogensinde, at det sker.

- Det er ret kontroversielt, for vi har altid kørt enkeltstart. Men der er mange cykelløb, der ikke har en enkeltstart, og nu tænkte vi, at vi også vil prøve det, siger Jesper Worre.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mads Pedersen. Foto: SWpix - Dansk Cykel Union

- Der er nogle ryttere, der synes, at enkeltstarten er irriterende, og nogle ryttere, der vil savne den. Sådan vil det være. Nu må vi se, hvad reaktionerne bliver, men vi tror ikke, det gør noget for spændingen - måske kan den endda blive endnu større, siger Jesper Worre.

I stedet for enkeltstarten køres 4. etape som en rundstrækning på 19,5 kilometer med start og mål i Kalundborg. Den skal køres otte gange.

Her er Post Danmark Rundts fem etaper i 2020

Her får du et overblik over etaperne.

  • 1. etape: 175 kilometer fra Struer til Esbjerg.
  • 2. etape: 185 kilometer fra Ribe til Sønderborg.
  • 3. etape: 210 kilometer fra Flensborg til Vejle.
  • 4. etape: Otte omgange af 19,5 kilometer på en rundstrækning rundt om Kalundborg. I alt 156 kilometer.
  • 5. etape: 150 kilometer fra Holbæk til Frederiksberg.

 

Kilder: PostNord Danmark Rundt.

Se mere

Løbets sidste etape skydes i gang i Holbæk for at hylde den nykårede verdensmester i landevejscykling Mads Pedersen, der startede sin karriere i Holbæk Cykle Ring.

Etapen slutter med ti omgange på Frederiksberg med målstreg på Frederiksberg Allé.

PostNord Danmark Rundt køres fra tirsdag 11. august til lørdag 15. august. I alt skal rytterne tilbagelægge 876 kilometer inden målstregen på Frederiksberg.

00:51

Mads Pedersen blev hyldet hjemme i Holbæk den 5. oktober, efter han var blevet verdensmester i landevejscykling.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App