Holbæk Sportsby klar til åbning - nu er datoen fastsat

Gennemførte test og kvalitetskontrol af byggeriet viser, at sportsbyen bliver overdraget til Holbæk Kommune og kan tages i brug 30. maj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Nu er der kun ét at sige: Endelig, siger Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.

For nu ligger det fast, hvornår Holbæk Sportsby åbner torsdag den 30. maj.

Det skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse. 

Byggeriet af Holbæk Sportsby er kommet i mål, og det gælder både for sportsfaciliteter og sundhedscenter.

quote Det er jeg helt vildt glad for. Det har været en lang proces, hvor udskydelser naturligt har skabt frustrationer blandt de kommende brugere

Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune

- Det er jeg helt vildt glad for. Det har været en lang proces, hvor udskydelser naturligt har skabt frustrationer blandt de kommende brugere. Så det er en glædens dag, og nu kan vi endelig komme i gang med det, som det hele handler om: Sport, motion, sundhed og fællesskab. På foreningernes og borgernes vegne er jeg utrolig glad, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

De seneste dage har en række af Holbæk Kommunes medarbejdere, kommunens rådgiver COWI og Fonden Holbæk Sportsby ved gennemgang af byggeriet vurderet, hvornår sportsbyen kan åbne.

Officiel åbning bliver den 21. juni.

Den officielle indvielse af Holbæk Sportsby vil finde sted fredag den 21. juni.

- Vi venter med en officiel åbning, så foreningerne i ro og mag kan flytte ind i sportsbyen og tage de nye faciliteter i brug. Og så afholder vi en festdag fredag den 21. juni. Jeg kan ikke løfte sløret for endnu, hvad der kommer til at ske, men til dem, der møder op, vil jeg bare sige, at de skal huske at kridte løbeskoene. For det bliver en dag, hvor sport, motion, sundhed og fællesskab er i centrum, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Det nærmere program for den officielle åbning er under planlægning og vil fremgå af Holbæk Kommunes hjemmeside snarest muligt.

Åbningen blev udskudt igen og igen

Det var egentlig meningen, at det trecifrede millionprojekt Holbæk Sportsby skulle tages i brug ved årsskiftet. 

Resultatet af gennemgangen og sammenligningen med Fonden Holbæk Sportsbys tidsplan viste dog, at der ikke var nogle dele af sportsbyen, der kunne tages i brug til tiden. 

Så blev åbningen udskudt, og det blev fastlagt, at foreningerne kunne flytte ind den 22. februar. 

Det viste sig dog, at kvaliteten af byggeriet haltede, og åbningen blev igen udskudt til den 7. maj.

Men der var for lidt aktivitet på byggepladsen til, at Fonden Holbæk Sportsby kunne nå at færdiggøre og aflevere byggeriet den 7. maj. Derefter blev den officielle åbning udskudt igen på ubestemt tid.

Men nu meddeler Holbæk Kommune altså, at Sportsbyen åbner den 30. maj.