¨

Tidsplan skrider igen: Holbæk Sportsby først klar til maj

Arkivfoto. Holbæk Sportsby skulle ifølge aftalen stå klar til brug ved årsskiftet 2018/2019. Nu ser det ud til, at de nye sportsfaciliteter er fire måneder forsinket. Foto: Camilla Laursen - TV ØST

Den nye sportsby i Holbæk skulle have været klar ved årsskiftet, dernæst til februar, men nu er åbningen udskudt igen - denne gang til maj.

De foreninger og klubber, der skal have baner og lokaler i Holbæk Sportsby, må væbne sig med tålmodighed - igen.

Sportsbyen bliver først klar til åbning 7. maj.

Det er kritisabelt, at vi nu for anden gang har måttet afdække forsinkelsen, i stedet for at få de informationer fra Fonden Holbæk Sportsby.

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester, Holbæk.

Det oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Sportsbyen skulle have været klar ved årsskiftet, men i november sidste år blev åbningen udskudt til 22. februar.

Den dato kommer dog heller ikke til at holde. 

- Vi er mange, der glæder os til, at sportsbyen er færdig. Derfor er jeg også skuffet over, at vi nu for anden gang må melde en forsinkelse ud til foreningerne, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Ugentlige afrapporteringer

Den nye forsinkelse er blevet opdaget af COWI, som er kommunens rådgiver på sportsby-projektet.

Det er anden gang, kommunen beder COWI undersøge byggeprojektet, og også anden gang, at rådgivningsfirmaet finder ud af, at sportsbyen ikke bliver klar til den åbningsdato, som fonden Holbæk Sportsby har meddelt kommunen.

- Det er kritisabelt, at vi nu for anden gang har måttet afdække forsinkelsen, i stedet for at få de informationer fra Fonden Holbæk Sportsby. Derfor skal fonden også fremover lave ugentlige afrapporteringer på fremdriften i byggeriet. Vi skal simpelthen sikre os, at fonden nu overholder tidsplanen, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Det er bl.a. omklædningsrum, sundhedscenter og klubloungen, der ikke er færdige endnu. De rum skulle ellers have været færdige her i januar.

Foreninger og klubber må vente

- Vi har et ansvar for foreningerne, og derfor er vi også i dialog med dem om forsinkelsen. Vi arbejder på, at alle foreninger kan blive i de eksisterende faciliteter, indtil sportsbyen åbner. Men vi ved også, at forsinkelsen nogle steder er forbundet med rigtig mange praktiske problemer, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App