Højtråbende Michael og hans mor fik besøg af politiet under vild håndboldkamp: - Jeg kan ikke skrue ned

Onsdag aften rykkede politiet ud til en mor og søn efter anmeldelse om husspektakel. Det viste sig, at familien sad og så håndbold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag aften befandt Michael Busk sig på sofaen i sin mors lejlighed i Jyderup.

Her fulgte mor og søn med i den dramatiske kvartfinale mellem Danmark og Egypten i VM-herrehåndbold.

En kamp, der bragte alle følelser i spil hos Michael Busk.

- Jeg har det med at råbe højt, fordi jeg lever mig ind i kampene, fortæller Michael Busk, der selv har været håndboldtræner for ungdomshold i Mørkøv.

- Der var jeg også meget entusiastisk og blev også smidt ud af nogle kampe for at råbe lidt for højt.

Anmeldelse om husspektakel

Omkring kl. 19.15 onsdag aften modtog  Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra en nervøs borger, der hørte bump og råb inde fra lejligheden. 

- Det var gået så vildt for sig, at det havde gjort naboen bekymret, fortæller Charlotte Tornquist fra politiets kommunikationsafdeling. 

Kort tid efter, mens kampen stadig var i gang, fik Michael Busk og hans mor så besøg af ordensmagten. 

- Det overraskede mig, at der pludselig stod to betjente, og de kaldte jo bare over radioen, at det bare var en, der sad og råbte lidt for højt af en håndboldkamp, siger han.

- Jeg kan ikke skrue ned

Efter at politiet konstaterede, at der ikke foregik nogle forbrydelser, kørte patruljen afsted igen.

Men inden politiet troppede op på adressen, havde Michael Busk fået et opkald fra beboerforeningen, fordi en nabo havde klaget over støj fra lejligheden.

Kan du ikke bare skrue lidt ned, når du ser håndbold?

- Det kan jeg ikke. Det er sådan, jeg ser håndbold og fodbold. Jeg kan ikke skrue ned, og det varer jo kun et par timer, så er der ro igen, siger han.

Om selve kampen fortæller den engagerede håndboldfan, at gårsdagens straffekastkonkurrence mindede ham om et andet stort sportsøjeblik. 

- Det var en intens kamp. Det var lidt på niveau med semifinalen ved EM i fodbold 1992, siger han om Danmarks kamp mod Holland, som blev afgjort på straffespark.

Det er heldigvis ikke ulovligt at være vild med håndbold, så de inkarnerede håndboldfans i Jyderup slap uden en sigtelse og kan derfor roligt sætte sig foran fjernsynet igen på fredag, når Danmark spiller semifinale mod Spanien ved VM i herrehåndbold.

Danmark vandt den tætte kvartfinalegyser efter straffekastkonkurrence og to gange forlænget spilletid.