Hest fundet med dybt sår i struben

På blot et par uger har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget to anmeldelser om heste, der er blevet fundet med dybe sår enten på ben eller i halsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi advarer om et voldsomt billede i artiklen.

Det var et opsigtsvækkende syn, der mødte Pernille Gamél von Benzon lørdag formiddag.

Hendes elskede hest, Otto, var blevet fundet med et dybt sår ved struben i den stald i Ugerløse, hvor han bliver passet.

quote Så tænker jeg, er der en, der har skåret i min hest, eller hvad er det, der foregår?

Pernille Gamél von Benzon, hesteejer, Jyderup

- Da jeg så det, tænkte jeg først, hvad har den nu lavet, dumme hest, fortæller Pernille Gamél von Benzon.

Men da dyrlægen kom og undersøgte såret, havde han en foruroligende melding. 

- Dyrlægen siger, at såret har et så fint snit, at det ser ud, som om det er en skalpel, der har lavet det. Såret var hverken takket eller ujævnt, som hvis det var fra et bid eller et spark, siger Pernille Gamél von Benzon.

Pernille Gamél von Benzon sammen med sin hest Otto.
Pernille Gamél von Benzon sammen med sin hest Otto. Foto: Privatfoto

Hvad er det, der foregår?

Hesten har stor betydning for hende, da hun har haft ham, siden han var et år gammel, og nu er han syv år. Derfor fik dyrlægens kommentar det til at løbe koldt ned ad ryggen på hende.

- Jeg bliver da bekymret. Og senere begynder det at ramme mig lidt, og så tænker jeg, er der en, der har skåret i min hest, eller hvad er det, der foregår? siger Pernille Gamél von Benzon.

Hesten, Otto, blev lørdag formiddag fundet med et dybt sår ved struben.
Hesten, Otto, blev lørdag formiddag fundet med et dybt sår ved struben. Foto: Pernille von Benzon

Dyrlægen fik syet Ottos sår sammen, og hesten virkede ikke synderligt mærket af situation.

- Hesten har det, som den plejer, utroligt nok. Han stod ikke og hængte med hovedet eller noget, hvor man tænkte, okay, nu er der noget galt, siger hun.

De fik efterfølgende undersøgt stalden for tegn på, at hesten skulle have slået sig eller var faldet, men fandt ingen spor, hvilket kun forstærker Pernille Gamél von Benzons mistanke om, at skaden var kommet ude fra.

Ikke det eneste tilfælde

Det er især efter, at hun har hørt om en sag ikke langt fra Ugerløse om to heste i en stald i Jyderup, som omkring den 8. maj havde fået dybe snit på deres bagben, der efterfølgende havde kostet dem livet. 

Læs også
Hest aflivet efter seksuelt overgreb
Læs også
Hest aflivet efter seksuelt overgreb

- Det var dét, der begyndte at poppe op i hovedet på mig, og det var derfor, jeg tænkte, at der var noget galt, siger Pernille Gamél von Benzon.

Derfor anmeldte hun sagen til politiet. 

Kan ikke bekræfte, at det er snitsår

Midt- og Vestsjællands Politi kan bekræfte, at de både har modtaget Pernille Gamél von Benzons anmeldelse og anmeldelsen om de to heste, der blev aflivet i Jyderup.

- Det er nogle sager, vi tager alvorligt i politiet. Vi har nogle medarbejdere, der undersøger sagerne nu og arbejder videre med det, siger politikommissær og leder for dyrevelfærdsenheden i Midt- og Vestsjællands Politi, Michael Sander.

Læs også
Stinas hest aflivet efter voldsom mishandling: - Jeg er tom for ord
Læs også
Stinas hest aflivet efter voldsom mishandling: - Jeg er tom for ord

Han kan ikke bekræfte, om det er snitsår eller om såret på Pernille Gamél von Benzons hest er foretaget af uvedkommende.

- Det, vi er ved at undersøge nu, er, om der skulle være hold i, at det her skulle være påført af udefrakommende, siger han. 

På grund af mangel på dokumentation kan sager som de her være svære at opklare.

- Heste er typisk ikke overvåget, når de går ude på folden, så der har vi lidt svært ved at kortlægge, om det er nogle udefrakommende, og det skal vi undersøge nu, siger Michael Sander. 

Inden for den seneste tid er det kun de to tilfælde, hvor heste er blevet fundet med dybe snit, som politiet kender til.


Nyhedsoverblik