Stinas hest aflivet efter voldsom mishandling: - Jeg er tom for ord

Stina Myrholms hest Carli blev mishandlet i en sådan grad, at den måtte aflives. Nu sætter rideklubben ekstra overvågning op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligt fredag morgen ringede Stina Myrholms telefon i den lille by Ågerup nær Vipperød.

I røret var Stina Myrholms veninde, som fortalte, at der var problemer hos Stinas hest, Carli. Der var blod på væggene i hestens boks hos Holbæk Rideklub. Hesten trak også vejret mærkeligt.

quote Jeg er næsten tom for ord

Stina Myrholm, Ågerup

- Derfor skyndte hun sig at ringe til mig, og så fik jeg fat i dyrlægen, fortæller Stina Myrholm.

Et kvarter senere ankom hun til rideklubben, og kort tid efter fulgte dyrlægen. Den første tanke var, at Carli, som var drægtig, var ved at abortere. Men det var ikke sådan, det hang sammen, viste det sig.

- Rundt på alle væggene var der blod, som om hun har kørt numsen op ad alle væggene. Dyrlægen kunne hurtigt se, at det ikke bare var en abort, men at hun ikke skulle være her mere. Hun skulle aflives. Det var det rigtige at gøre, siger Stina Myrholm.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan her så Carlis boks ud fredag morgen.
Sådan her så Carlis boks ud fredag morgen. Foto: Privatfoto

Det viste sig, at den otte år gamle hoppe var blevet mishandlet af en ukendt gerningsmand i en sådan grad, at hestens liv ikke stod til at redde.

- Jeg tænker, hvor uretfærdigt det kan være, at man som otteårig hest ikke skulle være her mere. Der lå et føl inde i maven, som heller ikke engang fik chancen for at være her. Jeg er næsten tom for ord.

Politiet offentliggør overvågningsvideo

Holbæk Rideklub har et overvågningskamera, og på billederne kan man se, at en uidentificeret mand ankom til stedet torsdag aften omkring klokken 22.48. Han forlod stedet igen klokken 01.49 med en jakke over højre underarm og med en flaskelignende genstand i venstre hånd.

Læs også
Hest blev aflivet på grund af mishandling – nu offentliggør politiet overvågningsvideo
Læs også
Hest blev aflivet på grund af mishandling – nu offentliggør politiet overvågningsvideo

Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort billederne i håbet om, at nogen kan genkende ham, og at det kan føre til hans anholdelse, selvom billederne er grumsede og svære at tyde.

- Jeg er i sådan fase, hvor han skal findes. Jeg græd rigtig meget hele weekenden og mandag, hvor jeg var her alene, men nu er jeg nået til sådan en fase, hvor han bare skal findes. Jeg ved godt, at det ikke er de bedste billeder, men med måden han går på og alle de her ting, så håber jeg virkelig, man finder ham, siger Stina Myrholm.

VIDEO: Det er denne overvågningsvideo, som politiet har offentliggjort i håbet om at fange gerningsmanden.

 

Formand: Gerningsmand kender ikke stedet

Formanden for Holbæk Rideklub, Jette Hedemand, tror ikke, at gerningsmanden er kendt i området omkring klubben. Når hun kigger på overvågningsvideoen, er der nemlig blandt andet én ting, der springer hende i øjnene.

- Jeg tror ikke, det er en, der kender til stedet herude, for han er gået ind ad en sidedør i ridehuset helt omme på den anden side. Så han er ikke gået den direkte vej ind til hestene, siger hun.

quote Der er en stor frygt, og folk er uforstående over for det, der er sket

Jette Hedemand, formand, Holbæk Rideklub

- Og jeg tror ikke, han er klar over, at han bliver overvåget. Hvis han havde kendt stedet, så burde han også have set, at vi har skilte med videoovervågning herude. Så jeg tror, det er en person, der ikke har været her før, men som har fået færten af, der er heste på stedet.

Vagter og mere overvågning

Overfaldet på Carli har rystet ikke bare Stina Myrholm og Jette Hedemand, men alle medlemmer af Holbæk Rideklub. Ved klubben er der blevet lagt blomster og tændt lys til minde om Carli.

- Der er en stor frygt, og folk er uforstående over for det, der er sket. Men vi har forsøgt at håndtere den frygt ved at få hjælp med sikkerheden, så der har for eksempel været vagter på lige siden. Det har gjort, at vores hesteejere har kunnet sove om natten, siger Jette Hedemand.

Artiklen fortsætter under billederne.

Der er lagt blomster og tændt lys for Carli ved rideklubben.
Der er lagt blomster og tændt lys for Carli ved rideklubben. Foto: Line Strand - TV2 ØST
Jette Hedemand er formand i Holbæk Rideklub.
Jette Hedemand er formand i Holbæk Rideklub. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Derudover har rideklubben også installeret videoovervågning inde i selve hestestalden.

- Vi vil sætte alt i gang, som vi kan, inden for de rammer vi har. Vi skal have ro på igen, siger formanden.

Holbæk Rideklub
Læs også
Hest blev mishandlet og måtte aflives – nu efterforsker politiet sagen
Holbæk Rideklub
Læs også
Hest blev mishandlet og måtte aflives – nu efterforsker politiet sagen

- Vi har altid kunnet være herude i fred. Min egen datter har for eksempel haft pony herude i fem år, og jeg er selv kommet herude og blev medlem første gang i 1976. Jeg har aldrig følt mig utryg. Det er derfor, det er så uforståeligt, og det er derfor, vi skal prøve for så vidt muligt at sikre hestenes sikkerhed og hesteejernes tryghed.

Den hest, der har betydet mest

Heller ikke Stina Myrholm har nogen idé om, hvem gerningsmanden kan være, eller hvad motivet for at skade hendes hest var.

- Men jeg tænker, det er et sygt menneske. Jeg prøver hele tiden at retfærdiggøre, hvad der er sket, for jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg tænker, at det må være en, som virkelig skal findes, også så personen kan få hjælp, siger hun.

- Han skal hjælpes. Hvis han kan gøre det her ved en hest, hvad er så det næste skridt? Ingen ved, hvad sådan en tænker, og derfor er det rigtig vigtigt, at sådan en mand bliver fundet, så det forhåbentlig aldrig sker igen.

Carli i fuldt firspring.
Carli i fuldt firspring. Foto: Privatfoto

Og selvom hun fortsat er rystet over oplevelsen, så er Stina Myrholm fast besluttet om, at det ikke skal sætte en stopper for hendes kærlighed til hesteverdenen.

- Jeg skal have en hest igen, uden tvivl. Carli betød alt og mere til. Det er den, der har betydet mest for mig i hele mit hesteliv, som trods alt har varet 36 år. De fem år med hende vil jeg ikke bytte. Men der skal en ny en ind, siger hun.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 4635 1448 eller via nærmeste politi på telefon 1-1-4. 

Carli.
Carli. Foto: Privatfoto

 


Nyhedsoverblik