Nyhedsoverblik

Her bliver påskeharen pelset

Til påskefestival i Holbæk blev der i dag taget hul på påskens mange traditioner på en - for nogen - lidt utraditionel måde med påskehare på menuen.

Her kunne fremmødte børn og voksne nemlig se naturvejleder Anders Søgaard pelse en hare.

Haren har Anders Søgaard selv skudt på en jagt i januar og opbevaret på frost indtil i dag, hvor han benyttede lejligheden til at snakke om liv og død med de fremmødte børn.

Naturvejleder Anders Søgaard pelser harer og kaniner ved Holbæk Museum i anledningen af Påskefestivalen, som bliver afholdt i Holbæk i denne uge.
Naturvejleder Anders Søgaard pelser harer og kaniner ved Holbæk Museum i anledningen af Påskefestivalen, som bliver afholdt i Holbæk i denne uge. Foto: August Tærsker Høgh - TV2 ØST - Arkivfoto

- Vi piller pelsen af en hare og tager hele snakken omkring dyr og mennesker. Og om etik og moral omkring det her med, at man har slået et dyr ihjel. Om det er okay, siger han.

Da haren var blevet pelset og gennemgået, blev den grillet over bål. Efterfølgende fik man mulighed for at smage på den.

- Jeg synes, det er interessant, især her i påsken,  at tage den snak om liv og død. Det taler meget godt ind i hele konceptet omkring påske, siger naturvejlederen.

Påskefestivalen i Holbæk fortsætter med et fuldt program til og med lørdag den 30. marts. 

Og der er mulighed for at opleve en pelsning af påskeharen igen den 26. og 27. marts.