Han er Danmarks bedste til at sælge boliger: - Der er nye projekter hele tiden

Henrik Larsen fra Holbæk er danmarksmester i boligsalg med 475 solgte boliger. Der er dog stor forskel på salgstiden i vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Intet mindre end 475 boliger blev solgt af Henrik Larsen fra Holbæk sidste år.

Og det gør ham til danmarksmester i boligsalg i 2017.

- Det føles rigtig godt, det helt fantastisk, siger Henrik Larsen, der er ejendomsmægler hos Danbolig, om sin nye titel.

Generelt er boligsalget steget massivt i Vest- og Sydsjælland. Tal fra boligsiden.dk viser, at antallet af solgte boliger i november 2017 er 70 procent større end i samme måned i 2012.

Stigningen er også noget, danmarksmesteren mærker i Holbæk. Han forstår godt, hvorfor folk vælger at flytte til kommunen.

- Der har været mulighed for at flytte ind i alle typer huse. Der bliver bygget ejerlejligheder ved havnen, og der er nye projekter hele tiden, siger Henrik Larsen.

Stor forskel på salgstid i regionen

Flere steder i regionen har haft opsving i boligsalget i løbet af de seneste fem år. Men der er stor forskel på, hvor lang tid, det tager at sælge et hus.

Det største fald i antallet af dage, et hus er til salg, finder man i Faxe. Siden 2012 er der sket et fald på 57 procent, og i gennemsnit betyder det en salgstid på 129 dage.

I bunden finder vi Vordingborg. Her er et hus til salg i gennemsnit i 246 dage, hvilket er et fald I salgstiden på ikke engang fem procent.

Ejendomsmægler Kasper Pedersen fra EDC Poul Erik Beck i Vordingborg er dog optimistisk omkring udviklingen.

Artiklen fortsætter under billedet.

I Faxe og Guldborgsund er der sket det største fald i antallet af salgsdage. I den modsatte ende ligger Sorø og Voringborg med det mindste fald.
I Faxe og Guldborgsund er der sket det største fald i antallet af salgsdage. I den modsatte ende ligger Sorø og Voringborg med det mindste fald.
Foto: Grafik: Jens Kjeldsted TV ØST

- Der er rigtig mange nye ejendomme, der kommer til salg. De står i to-tre-fire måneder, og så er de væk. Det er en rigtig positiv udvikling, fortæller Kasper Pedersen, der er medindehaver af virksomheden.

I løbet af 2018 håber Danmarksmesteren på at kunne runde salgstallet op til de gyldne 500, og så går han efter et meget klart mål:

- Det er at blive danmarksmester igen, siger Henrik Larsen med et glimt i øjet.