Boom i salget af boliger på Syd- og Vestsjælland

Det er blevet nemmere at sælge boliger på Syd- og Vestsjælland. Opsvinget begyndte i de største byer, men nu mærker flere mindre byer det også.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnefamilierne vil ud af København, og det kan mærkes på Syd- og Vestsjælland.

I november 2017 blev der solgt 493 boliger på Syd- og Vestsjælland. Det er 70% flere end i samme måned 2012, viser tal fra boligsiden.dk

- Boligejere, der har tjent godt på opsvinget på boligmarkedet i København, kan jo sælge og nærmest købe en bolig kontant i eksempelvis Næstved, hvor man får mange flere kvadratmeter for pengene, vurderer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Gode salgstal på Vestsjælland

Der er dog en klar tendens til, at det er Vestsjælland, der har oplevet et slagsboom, men Sydsjælland stadig bøvler med lange salgstider:

- Salgstiden er gået markant ned på Vestsjælland gennem de seneste fem år. Her er man stukket lidt af fra Sydsjælland, selvom man også dér oplever, at det er gået fremad, siger Birgit Daetz.

Boligsalget er steget mere her i landsdelen end på Østsjælland. Her var salget af boliger 64,7% højere i november 2017 sammenlignet med november 2012.

Kommunerne i Syd- og Vestsjælland dækker over: