¨

Flere bilister kørte narkopåvirket i weekenden

Foto: Rigspolitiet

Hele fem gange i weekenden har politiet taget bilister i at køre narkopåvirket. Alle fem tilfælde var i Holbæk og en bilist kørte uden føreret.

Det kan koste frakendelsen af kørekortet i tre år plus en bøde, hvis man kører bil og er påvirket af narko.

Alligevel var der i weekenden flere tilfælde med bilister, der kørte narkokørsel i nærheden af Holbæk. Det fremgår af Midt- og Vestsjællands døgnrapport.

Fandt en joint i bilen, der havde været tændt

Efter midnat natten til lørdag blev en 21-årig mand fra Aalborg anholdt og sigtet for narkokørsel.

Lørdag midt på dagen var den så gal igen. Her standsede politiet en 26-årig mand fra Kalundborg på Skovvejen i en personbil. Det lugtede af hash fra bilen, og derfor blev føreren sigtet for narkokørsel, og bilen blev ransaget.

Manden fik udtaget en blodprøve under anholdelse, og i bilen fandt politiet en joint, der havde været tændt. Den 26-årige vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Kørte bil uden kørekort

Også søndag stoppede Midt- og Vestsjællands Politi narkopåvirkede bilister hele tre gange.

Kl. 10.00 blev en personbil standset på Holbækvej i Jyderup, fordi nummerpladerne ikke stemte overens med den bil, registreringsnummeret tilhørte, og nummerpladerne var meldt stjålet.

Bag rattet sad en 34-årig mand uden fast bopæl, som også tidligere var stoppet for at køre bil uden førerret. Denne gang var ingen undtagelse, og da det var tredje gang inden for tre år, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Manden blev desuden anholdt for at få udtaget en blodprøve, da han blev skønnet påvirket af narkotika. Bunken af sager bliver afgjort, når politiet har fået resultatet af blodprøverne, og når retten har taget stilling til, om bilen skal beslaglægges.

Genganger fra Aalborg blev taget to gange

Igen natten fra søndag til mandag standsede Midt- og Vestsjællands Politi to bilister, der er sigtet for narkokørsel.

Den ene var en 21-årig mand fra Aalborg, der igen blev anholdt og den anden var en 26-årig mand fra Kirke-Hyllinge, der blev anholdt og sigtet for narkokørsel.

Alle tilfældene af narkokørsel var i Holbæk Kommune.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App