Visitationszoner i Holbæk: Flere end 30 personer er blevet visiteret

Det er to dage siden, politiet oprettede visitationszoner i Holbæk efter længere tids uro. I alt er 34 personer blevet visiteret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De er nu to dage siden, politiet oprettede visitationszoner i Holbæk.

Siden indførelsen har Midt- og Vestsjællands Politi foretaget 13 visitationer, hvor i alt 34 personer er blevet visiteret. Én er blevet sigtet for ulovlig besiddelse af narkotika.

Visitationszonerne, der gælder indre by samt Vangkvarteret i Holbæk, er gældende til og med 31. oktober. De blev oprettet efter flere uger med uroligheder i byen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Visitationzonerne i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk er gældende til og med 31. oktober 2018.
Visitationzonerne i indre by samt Vangkvarteret i Holbæk er gældende til og med 31. oktober 2018.
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

En af de voldsomme hændelser skete søndag, hvor rockergruppen Bandidos blev udsat for et angreb på sit klubhus på Østerstræde i Holbæk. Ingen personer kom noget til, men der blev kastet flere molotovcocktails mod huset. Inden politiet nåede frem til stedet, havde rockerne dog selv slukket ilden med en skumslukker.

Politiet har ret til at visitere

Hvis man som borger befinder sig i en visitationszone, har politiet blandt andet ret til at foretage visitationer af borgere og køretøjer. For eksempelvis at lede efter våben, uden at man skal have et mistankegrundlag, som politiet normalt skal have for at foretage en visitation.

Seneste visitation var klokken 15.28 torsdag eftermiddag af en personbil med tre mænd på 23, 26 og 28 år. Bilen tilhørte den 23-årige, som kommer fra Holbæk. Det viste sig, at han var i besiddelse af et femcifret kontantbeløb.

Da politiet kontaktede Skat, fandt de ud af, at den 23-årige skyldte det offentlige et større beløb. Derfor beslaglagde politiet et beløb, og nu skal retten så vurdere, om politiet havde ret til at beslaglægge pengene.

Mændene blev dog ikke sigtet for noget i anledning af visitationszonerne, oplyser politiet.

HER OPRETTES VISITATIONSZONER