Fængslinger forlænget i sag om drab på gravid kvinde

En 24-årig mand er blevet varetægtsfængslet i yderligere fire uger, imens politiet efterforsker et brutalt drab på en gravid kvinde i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Begge sigtede i drabssagen skal sidde fængslet frem til starten af januar. 

Det har Retten i Holbæk besluttet.

Den sigtede kvinde var ikke til stede under retsmødet, eftersom hun frivilligt er gået med til en forlængelse af varetægtsfængslingen.

På grund af efterforskningen, der ifølge senioranklager Anja Lund Liin foregår i nærmiljøet til den forurettede, blev dørene lukket kort efter, at retsmødet gik i gang. 

Varetægtsfængslingen blev forlænget af hensyn til politiets efterforskning, fordi der er en risiko for, at de sigtede kan påvirke efterforskningen og for den 24-årige mands vedkommende, fordi man vurderer, at der er en risiko for, at han stikker af, hvis han bliver løsladt.

Var i syvende måned

Den 37-årige gravide kvinde blev dræbt af adskillige knivstik klokken 23.10 den 3. november, efter hun havde afsluttet sin aftenvagt på et plejehjem på Samsøvej i Holbæk. 

Hun havde netop sat sig i sin bil, da hun blev overfaldet. Her blev hun tilført adskillige knivstik, før hun til sidst fik skåret halsen over.

Kvinden var gravid i syvende måned. I første omgang lykkedes det at redde barnet, der dog få dage efter drabet på moren afgik ved døden.

Anklager.1
Læs også
Anklager om drab på gravid kvinde: - Det er et fuldstændig bestialsk drab
Anklager.1
Læs også
Anklager om drab på gravid kvinde: - Det er et fuldstændig bestialsk drab

Fem dage efter drabet blev den 24-årige mand og den 33-årige kvinde fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237. 

Manden er sigtet for at have ført kniven, mens kvinden er sigtet for at have ”anstiftet” – altså opfordret – til drabet. De blev begge afhørt med tolk og nægter sig skyldige.

Kan påvirke efterforskningen

Torsdag blev en 18-årig mand fra Odsherred anholdt og sigtet for medvirken til drabet på kvinden. Han blev efter afhøringen løsladt igen, men han er stadig sigtet i sagen.

- Efter grundig juridisk vurdering blev der ikke fundet grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. 

Knivdrab i Holbæk 3
Læs også
Teenager sigtet i sag om drab på gravid kvinde
Knivdrab i Holbæk 3
Læs også
Teenager sigtet i sag om drab på gravid kvinde

- Han blev derfor løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet, mens efterforskningen i sagen fortsætter, skrev Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Kvinden, der havde afghansk statsborgerskab, havde ifølge politiet en relation til både den 24-årige mand og den 33-årige kvinde. 

De er nu begge varetægtsfængslet frem til d. 3. januar 2023. 


Nyhedsoverblik