Teenager sigtet i sag om drab på gravid kvinde

En 18-årig mand fra Odsherred er blevet sigtet for at have en rolle i drabet på den gravide 37-årige kvinde i Holbæk. Han er den tredje, der bliver sigtet i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Endnu en mand er sigtet i sagen om knivdrabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det drejer sig om en 18-årig mand fra Odsherred, der blev anholdt af politiet klokken 9.00 torsdag formiddag. Efter en afhøring er manden blevet sigtet for medvirken til drabet på den gravide kvinde, der blev overfaldet med knivstik den 3. november i år.

Kvinden, der havde afghansk statsborgerskab, var selv fra Odsherred, men hun arbejdede på et plejehjem på Samsøvej i Holbæk.

Det var på parkeringspladsen foran dette plejehjem, at hun blev overfaldet og dræbt med adskillelige knivstik klokken 23.10 den 3. november. 

Kvinden var syv måneder henne i sin graviditet, da overfaldet fandt sted. Den lille dreng i maven overlevede i første omgang angrebet, men døde fire dage efter på hospitalet. 

Løsladt igen - men stadig sigtet 

Den 18-årige mand er efter afhøringen torsdag blevet løsladt igen, men han er ifølge politiet stadig sigtet i sagen.

- Efter grundig juridisk vurdering blev der ikke fundet grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet, mens efterforskningen i sagen fortsætter, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Læs også
To personer varetægtsfængslet for drab på gravid kvinde
Læs også
To personer varetægtsfængslet for drab på gravid kvinde

En 24-årig mand og en 33-årig kvinde, begge med afghansk statsborgerskab, har siden den 8. november været varetægtsfængslet i drabssagen - de er sigtet for manddrab efter paragraf 237 i straffeloven. 

Den 24-årige mand er sigtet for at have udført drabet ved at tildele offeret adskillelige knivstik på kroppen samt at skære offerets hals over. Den 33-årige kvinde er sigtet for at have "anstiftet" til drabet via WhatsApp. 

Ifølge politiet har begge de varetægtsfængslede en relation til den dræbte. 

Den 6. december vil man ved Retten i Holbæk tage stilling til, om den 24-årige mand og den 33-årige kvinde fortsat skal være varetægtsfængslet.