Entreprenør til kvindefængsel valgt - nu kan byggeriet snart gå i gang

Efter et halvt års forsinkelse er der nu en aftale på plads om, hvem der skal bygge det nye kvindefængsel i Jyderup. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et moderne fængsel med mere tryghed for kvindelige indsatte. 

Sådan lød beskrivelsen, da Kriminalforsorgen i 2018 fik til opgave at opbygge Danmarks første rene kvindefængsel. Det sker ved at ombygge og modernisere det eksisterende statsfængsel i Jyderup. 

Nu har selskabet Anker Hansen & Co fra Midtsjælland vundet ordren med den store om- og tilbygning i Jyderup. Det skriver Licitationen. Aftalen betyder, at byggeriet kan gå i gang snarest. 

Det var meningen, at byggeriet i Jyderup skulle være startet allerede i marts måned, men forsinkelser med at få en række sikkerhedsentrepriser på plads betød, at først udbuddet om en hovedentreprenør, og dermed også byggeprocessen, blev forsinket. Forsinkelserne betyder, at selvom fængslet skulle være klart til at tage imod de første kvindelige indsatte i år, så vil de først kunne flytte ind i 2021. 

Skal give trygt fængselsophold for kvinder

Fængslet var et af hovedpunkterne i en politisk aftale om kriminalforsorgen, der gælder fra 2018 til 2021.  

Ifølge det oprindelige udbudsmateriale så ventes Fængslet i Jyderup at skulle gennem en ombygning af 1100 kvadratmeter – mens yderligere 550 kvadratmeter skal bygges til eller helt nybygges i forbindelse med ombygningen. 

Der skal blandt andet bygges en helt ny besøgsafdeling med familierum og legepladser og en ny hovedvagt med videoovervågning af fængselsområdet. Der vil fremover være plads til 141 indsatte i fængslet og den tilhørende arrest. Det betyder, at så godt som alle fængslede kvinder i Danmark fremover kan sidde i kvindefængslet.