Eks-rockerpræsident frifundet i drabssag: - En sag uden rigtige beviser

Den frikendte ekspræsident i Bandidos Holbæk var tiltalt for at have bestilt et drab på en 18-årig mand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Holbæk afsagde onsdag skyldskendelse i sagen om drabet på 18-årige Zobair Saidi, der blev likvideret af flere skud, da han en sen aften i april 2019 skulle hente en klump hash fra et vindue i Ladegårdsparken i Holbæk.

Tre mænd på henholdsvis 26, 29 og 34 år, der på tidspunktet for drabet alle var medlemmer af rockerklubben Bandidos, har siddet på anklagebænken i sagen. 

Den 26-årige og den 29-årige er blevet kendt skyldige i drabet, mens den 34-årige mand, der ifølge anklagemyndigheden har været præsident i Bandidos i Holbæk, er blevet frikendt for at skulle have bestilt drabet. Samtlige nævninge og dommere var enige i skyldkendelsen.

quote Min klient har siddet i varetægt i syv måneder i en sag, der bygger på politiets antagelser

Luise Høj, forsvarer

- Jeg er tilfreds med, at retten har fundet den rigtige afgørelse, siger den frikendte rockers forsvarsadvokat, Luise Høj, der til gengæld mener, at politiet har ladet ham sidde varetægtsfængslet uden begrundet mistanke.

- Jeg synes, det er svært at være glad, når min klient har siddet i varetægt i syv måneder i en sag, der bygger på politiets antagelser og ikke rigtige beviser, siger Luise Høj.

Kulmination på bandekonflikt

Anklagemyndigheden har under sagen påstået, at drabet var kulminationen på en længere tids konflikt mellem Bandidos og en gruppe af unge mænd fra Vangkvarteret og Ladegårdsparken i Holbæk.

Sagen er omfattet af bandeparagraffen, der betyder, at bandemedlemmer kan straffes dobbelt så hårdt.

Luise Høj mener dog ikke, at den 34-årige frikendte rocker overhovedet skulle have været sat på anklagebænken.

- Der er ingen rigtige beviser i denne sag, og det mener jeg, at man har vidst hele tiden, siger hun.

Overvejer at anke

Igennem ni retsdage har seks nævninge og tre juridiske dommere lyttet, mens specialanklager Anja Lund Liin har ført sagen mod de tre rockere, der altså er endt med, at den 34-årige ekspræsident i rockerklubben er blevet frikendt.

- Jeg respekterer selvfølgelig rettens afgørelse. Det er jo sådan, at han hele tiden har haft en anden rolle end de to andre. Der er nogle vidneforklaringer om de to dømte, hvilket der ikke har været om tredjemanden.

Nu skal anklagemyndigheden tage stilling til, om byrettens frikendelse af manden skal ankes til landsretten. 

Zobair Saidi blev dræbt i Ladegårdsparken den 28. april 2019.
Zobair Saidi blev dræbt i Ladegårdsparken den 28. april 2019.

- Vi har vurderet på det materiale, vi kunne skaffe til veje, at vi synes, det var tilstrækkeligt til, at retten skulle se, om der kunne dømmes, og det har retten så ikke fundet, og det vil vi selvfølgelig gå hjem og nærstudere og se, om der er grundlag for, om landsretten også skal kigge på det, eller om vi tager det til efterretning, siger Anja Lund Liin.

Strafudmålingen for den 26-årige og den 29-årige var ventet at komme onsdag. Den kommer dog først på tirsdag. 

De to forsvarer går efter 16 års fængsel, mens anklageren kræver livstid. 

Selvom den 34-årige mandblev frikendt i drabssagen, kunne han ikke få lov til at forlade retsbygningen onsdag. Han skal afsone en dom på 40 dage, han har fået for nyligt.