Efterskole samler ind til Dansk Flygtningehjælp: - Jeg vil gerne støtte en god sag

Søndag afholdt Dansk Flygtningehjælp landsindsamling, og det fik elever fra Tølløse Slots Efterskole til at stemme dørklokker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Trods regn og vind valgte elever fra Tølløse Slots Efterskole at bruge deres søndag på at gå fra dør til dør.

Dansk Flygtningehjælp afholdt nemlig landsindsamling, hvor der i år er særligt fokus på kvinder og piger på flugt.

- Jeg synes, det er en rigtig god sag at støtte. Jeg kan godt lide at gå tur med mine veninder, og så er det rart at støtte en god sag imens, siger Julie Lindholst.

- Jeg vil gerne støtte en god sag, og jeg synes, at Dansk Flygtningehjælp er en vigtig sag at støtte. Så mener jeg også, at du kan selvfølgelig ikke hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen, lyder det fra Julie Engelbreth Schaumburg-Müller.

I alt gik eleverne fra Tølløse Slots Efterskole 13 ruter til landsindsamlingen.
I alt gik eleverne fra Tølløse Slots Efterskole 13 ruter til landsindsamlingen. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST


Ifølge Dansk Flygtningehjælp er kvinder og piger de mest udsatte, når mennesker er på flugt, da de grundet deres køn er i større risiko for at blive udsat for overgreb og undertrykkelse. 

Netop derfor går pengene i år til at sikre kvinder og pigers rettigheder i verdens brændpunkter.

- Jeg synes, der er så mange, der trænger til hjælp rundt omkring i verden, og Dansk Flygtningehjælp står for mig som noget, jeg gerne vil støtte, fortæller Jan Andersen, der valgte at donere pengene, da Julie Lindholst og Julie Engelbreth Schaumburg-Müller ringede på døren.

Værterne Esben Dalgaard og Louise Wolff.
Læs også
Så meget blev der samlet ind til 'Knæk Cancer'
Værterne Esben Dalgaard og Louise Wolff.
Læs også
Så meget blev der samlet ind til 'Knæk Cancer'

Tager ikke imod kontanter

Selvom der er mange, der gerne vil støtte op om den gode sag, har det ikke været helt nemt for efterskoleeleverne at samle penge ind.

- Problemet er, at vi har fået et område, hvor der bor rigtig mange pensionister og rigtig mange ældre mennesker, som ikke har muligheden for at betale med mobilepay. De vil hellere betale med kontanter, men det har de ikke rigtig mulighed for, fordi vi tager kun mobilepay, forklarer Julie Lindholst.

- Det synes jeg faktisk ikke er særligt fair over de for ældre mennesker, der har lyst til at støtte den her sag.

Indsamlerne, vi fulgte, oplevede, at flere ikke kunne donere et beløb, fordi de ikke havde mobilepay.
Indsamlerne, vi fulgte, oplevede, at flere ikke kunne donere et beløb, fordi de ikke havde mobilepay. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

TV2 ØST har talt med Dansk Flygtningehjælp, der oplyser, at det er andet år, de benytter sig af kontantløs indsamling.

- Jeg er selvfølgelig ked af det på begge parters vegne. Jeg er jo ked af, at dem, der står i døren med kontanter, oplever, at de ikke kan komme af med kontanter, siger Camilla Ander Paarup, der er projektleder ved Dansk Flygtningehjælp.

- Men når man ser på omkostningerne i forhold til at skulle håndtere kontanter, så var de simpelthen blevet for store for os, og vi ser også på hensynet i forhold til vores plastikbøtter, så var det på tide, at vi omlagde vores landsindsamling.

Ifølge Camilla Ander Paarup havde Dansk Flygtningehjælp et rekordhøjt gennemsnit per indsamler til landsindsamlingen sidste år.


Nyhedsoverblik