Så meget blev der samlet ind til 'Knæk Cancer'

TV 2 og Kræftens Bekæmpelse har i løbet af "Knæk Cancer"-indsamlingen samlet 117,5 millioner kroner ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

117.449.190 danske kroner. Så meget blev der givet til kampen mod kræft under TV 2's og Kræftens Bekæmpelses "Knæk Cancer"-indsamling, som kulminerede lørdag aften.

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Organisationens direktør, Jesper Fisker, siger i pressemeddelelsen, at han i år er særligt rørt over støtten. Han nævner, at verdens mange kriser gør, at danskernes lommer generelt ikke er lige så dybe, som de var sidste år.

- I år er jeg derfor særlig rørt over støtten - både den økonomiske og den menneskelige. Det er imponerende, hvordan kreativiteten blomstrer, og hele landet står sammen. Tak. Tusinde, tusinde tak, siger han.

Penge til forskning

Kræftens Bekæmpelse har på forhånd prioriteret, hvordan pengene fordeles på temaer og projekter. En række forskere vil de kommende uger få at vide, at de får penge fra "Knæk Cancer" og kan sætte gang i arbejdet.

Der er ikke helt lige så mange penge, som der blev samlet ind sidste år. 2021-udgaven af "Knæk Cancer" indbragte 169,9 millioner kroner, som desuden er rekorden.

Forskningsprojekterne spænder over flere forskellige aspekter af kræft. Nogle drejer sig om reelle behandlingsmetoder, mens andre undersøger, hvordan man kan forbedre livskvaliteten for dem med kræft.

AAcc054203-953e-4c3a-9c45-b20597b9
Læs også
Trods advarsler og øget selvmordsrisiko blev Sofie udskrevet – seks timer senere sluttede hendes liv
AAcc054203-953e-4c3a-9c45-b20597b9
Læs også
Trods advarsler og øget selvmordsrisiko blev Sofie udskrevet – seks timer senere sluttede hendes liv

Et af projekterne er ved Aarhus Universitetshospital, hvor forskerne vil udvikle en metode til at skræddersy strålebehandling til den enkelte patient.

- Der sker ofte forandringer af kræftknuden og patientens raske organer under strålebehandling, hvilket kan føre til, at både kræftknude og raske organer får en forkert stråledosis, skriver projektleder Thomas Lyhne Ravnkilde i projektets målsætning.

Projektet har fået 385.000 kroner fra årets indsamling.

Et andet vil se på, om man kan løse det problem, at ikkevestlige etniske minoriteter deltager sjældnere i screeningundersøgelser for kræft end etniske danskere.

- Vi vil undersøge, om en skræddersyet oplysningsindsats kan få flere ikkevestlige etniske minoriteter til at blive mere opmærksomme på symptomer, lyder det i projektmålet for projektet, som foregår ved Regionshospitalet Randers, og som har fået 2.145.000 kroner.


Nyhedsoverblik