Dom i dag: Anklager kræver dobbelt så lang straf i 'Moffesag'

Cannabissælger Claus 'Moffe' Nielsen skal i fængsel i to et halvt-tre år, mener anklageren. Det er dobbelt så lang tid, som byretten har idømt ham.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter dommen i byretten i Holbæk i november, hvor Claus 'Moffe' Nielsen blev idømt 18 måneders fængsel, hvoraf seks af dem blev ubetinget, valgte anklagemyndigheden at anke dommen til landsretten. Claus 'Moffe' Nielsen blev i byretten i Holbæk kendt skyldig i at producere og sælge cannabisolie.

quote Derfor mener jeg, at man bør straffe hårdere end byretten med minimum to et halvt til tre års fængsel til Claus Nielsen

Kristian Kirk, anklager

Nu er ankesagen nået til sin sidste dag i Østre Landsret, og anklageren siger i sin procedure at:

- Anklagemyndigheden finder, at byretten har været for mild. Der er ikke beviser nok for, at det her er en sag om rendyrket næstekærlighed. Men derimod om ulovlig produktion og salg af ulovlig cannabis med økonomisk gevinst for øje. Derfor mener anklageren, at man bør straffe hårdere end byretten med minimum to et halvt til tre års fængsel til Claus Nielsen, siger anklager Kristian Kirk.

Og anklageren ser ikke nogen grund til, at en del af straffen skal gøres betinget.

Claus "Moffe" Nielsen
Læs også
'Moffe' går gerne i fængsel - bare ikke på grund af narkoparagraf
Claus "Moffe" Nielsen
Læs også
'Moffe' går gerne i fængsel - bare ikke på grund af narkoparagraf

Ingen 'lex Moffe'

Anklagers Kristian Kirks argument er, at man ikke på for eksempel Pusher Street på Christania, skal kunne påberåbe sig lex Moffe. Altså at man har solgt cannabis til medicinsk brug, og derfor ikke skal have så hård en straf. Og det vil man ifølge ham kunne gøre, hvis Claus 'Moffe' Nielsen bliver dømt efter lægemiddelloven i stedet for Straffelovens § 191, der handler om salg af euforiserende stoffer.

Anklageren mener også, at byrettens straf til Rasmus Due Michaelsen var for mild. Han mener, at Rasmus Due Michaelsen skal idømmes et til halvandet års fængsel for sin rolle i sagen.

Byretten i Holbæk dømte Rasmus Due Michaelsen seks måneders betinget fængsel efter at have fundet ham skyldig i at have fungeret som produktkonsulent og have vejledt om cannabisprodukterne på Facebookgruppen med navnet 'Moffes'.


Nyhedsoverblik