'Moffe' går gerne i fængsel - bare ikke på grund af narkoparagraf

'Moffe' mener fortsat ikke, han har gjort noget galt. Der falder dom i ankesagen i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirka 25 støtter til Claus 'Moffe' Nielsen er mødt op foran landsretten onsdag morgen. De vil gerne give deres opbakning til Claus 'Moffe' Nielsen, der skal i retten og have en afgørelse på ankesagen mod ham.

- Jeg har det okay. Jeg håber stadig på retfærdighed. Det kan godt være, at jeg har gjort noget ulovligt, men jeg mener stadig ikke, jeg har gjort noget forkert. Jeg vil hellere have en stor bøde og eventuelt fængsel og så dømmes efter lægemiddelloven, for jeg mener ikke, at jeg har overtrådt paragraf 191 (paragraf om euforiserende stoffer, red.), siger Claus 'Moffe' Nielsen.

quote Jeg vil hellere have en stor bøde og eventuelt fængsel og så dømmes efter lægemiddelloven

Claus 'Moffe' Nielsen

I november sidste år blev Claus 'Moffe' Nielsen kendt skyldig i byretten i at producere og sælge cannabisolie. Han fik en dom på 18 måneders fængsel, hvoraf seks var ubetingede.

Den straf, syntes anklageren, var for mild, og han ankede derfor dommen til landsretten. Senere valgte Claus 'Moffe' Nielsen også at anke dommen – han ville frikendes, fordi han ikke mener, han har gjort noget forkert.

Opbakning til 'Moffe'

Flere personer har gennem forløbet givet udtryk for, hvor stor en hjælp den cannabisolie, de har købt af Claus 'Moffe' Nielsen, har været i forhold til at hjælpe dem igennem sygdom.

For eksempel fortæller Per Holm i en kommentar på Facebook, hvordan cannabisolien har hjulpet ham igennem et forløb med mange smerter:

Han skal frifindes. Jeg har haft kroniske smerter i 6 år. Begyndte på de dråber - stod til en operation, men tog de dråber i 3 dage, og nu er jeg smertefri og skal ikke opereres. Det har givet mig livskvalitet. Dem, der dømmer, har ikke haft smerter, siden de dømmer sådan.

Artiklen fortsætter under billedet

Der er mødt cirka 25 personer op for at vise støtte til Claus Nielsen
Der er mødt cirka 25 personer op for at vise støtte til Claus Nielsen Foto: TV2 ØST

Skandaløst

Nanna Goth Fredsen er leder af Gadejuristen, der hjælper udsatte mennesker med retshjælp og andre former for hjælp, og hun er mødt op for at give sin støtte til Claus 'Moffe' Nielsen. 

quote Og jeg synes, det er skandaløst, hvis Claus Nielsen dømmes efter den hårde narkoparagraf

Nanna Goth Fredsen, leder af Gadejuristen

- Noget af det, jeg har været vidne til igennem 20 års arbejde som gadejurist, er, at vores allermest udsatte borgere bruger cannabis. De har blandt andet brugt det til nedtrapning af heroin og regulering af sindslidende tilstande samt til fysisk smerte. Ingen har taget teten på, at de her borgere legalt har kunnet få cannabis, siger Nanna Gothfredsen. 

- Pludselig er der en mand fra Holbæk, der tager teten, og det synes jeg, er utrolig vigtigt. Som jurist synes jeg, det er fuldstændig rædselsfuldt, at vores straffeapparat bliver sat i gang overfor en mand, der ikke har skadet nogen. Jeg er her for at bakke op om et område, jeg virkelig mener, har manglet fokus. Og jeg synes, det er skandaløst, hvis Claus Nielsen dømmes efter den hårde narkoparagraf, siger Nanna Gothfredsen fra Østre Landsret onsdag morgen.

Forventningen er, at der falder dom i ankesagen senere onsdag.

Straffelovens §191