Dele af klatrepark lukker efter uheld på svævebane i otte meters højde

Et kærestepar stødte sammen på en svævebane i Holbæk Klatrepark og måtte reddes ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Holbæk Klatrepark lukkes midlertidigt, efter et kærestepar på 48 og 50 år stødte sammen på en svævebane og måtte reddes ned af brandvæsnet.

Det oplyser afdelingsleder Jacob Flintholm fra Holbæks Grønne Lunge, som driver klatreparken.

quote Personalet er selvfølgelig ramt

Jacob Flintholm, afdelingsleder ved Holbæks Grønne Lunge

- Vi vælger at lukke dele af parken ned, mens vi snakker med instruktørerne og alle de implicerede for at vurdere, om vi skal iværksætte nogen tiltag eller gøre noget bedre på svævebanen, siger Jacob Flintholm.

Uheldet skete tirsdag eftermiddag på klatreparkens mellembane, hvor kvinden kørte først på en otte meter høj svævebane, og manden fejlagtigt troede, at hun var nået helt gennem svævebanen, da han begyndte sin tur. Men det var hun ikke.

Læs også
Kærestepar måtte reddes - bankede sammen på svævebane i otte meters højde
Læs også
Kærestepar måtte reddes - bankede sammen på svævebane i otte meters højde

Derfor måtte Midt- og Vestsjællands Politi sammen med brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen udføre en højderedning. Her fik de reddet kæresteparret ned ved hjælp af svævebanens nedfiringssystem. 

Parret blev efterfølgende tilset i ambulancen. De fik et ordentligt "gok" begge to, oplyser politiet, men de har det okay efter omstændighederne.

Efter selve redningsarbejdet gennemgik politiet sikkerheden på svævebanen. Her fandt de ikke nogen anledning til at indlede en efterforskning af forholdene på stedet.

Uheld påvirker personalet

Men for afdelingsleder Jacob Flintholm og resten af personalet ønsker man ikke at tage nogen chancer med sikkerheden. Derfor holdes klatrebanen med svævebanen lukket indtil samtlige sikkerhedsprocedure er gennemgået.

- Vi håber at kunne åbne op igen i morgen eller overmorgen, når vi har gennemgået omstændighederne og fået snakket det hele igennem, siger Jacob Flintholm.

Ifølge politiet var det en menneskelig fejl, der førte til uheldet.

- Der er en procedure, som instruktørerne formidler under introduktionen, der lyder, at man skal være sikker på, at forhindringen er fri, før man bevæger sig ud på den. Det har manden ikke gjort – han har ikke sikret sig, at der er blevet råbt til ham, at banen er fri, forklarer Jacob Flintholm.

Læs også
Marie-Louise faldt ned fra 16 meter høj klatrebane: - Det må bare ikke kunne ske
Læs også
Marie-Louise faldt ned fra 16 meter høj klatrebane: - Det må bare ikke kunne ske

Episoden har dog påvirket personalet i klatreparken.

- Personalet er selvfølgelig ramt, men vi har haft nogle gode snakke med dem, og det kommer vi også til at have i morgen, fordi det er aldrig sjovt, når nogen kommer til skade. Samtidig tager personalet det meget til sig, fordi de er meget ærekær omkring deres arbejde, så det er helt naturligt, de får en følelse af, om de kunne have gjort noget anderledes. Men de er ved godt mod og skal ikke føle, at de er skyld i noget, siger Jacob Flintholm.

Politiet oplyser onsdag, at de nu skal klarlægge, om der er sket brud på nogle regler i forbindelse med uheldet.


Nyhedsoverblik