Marie-Louise faldt ned fra 16 meter høj klatrebane: - Det må bare ikke kunne ske

En 28-årig kvinde er hårdt kvæstet efter en ulykke lørdag på en klatrebane ved Ruds Vedby. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Rettelse
Clock09. nov 2020, kl. 16:01
TV2 ØST oplyste søndag, at platformen er otte meter høj. I deres materiale oplyser Kragerup Gods dog, at platformen ved Go High Extreme er i 16 meters højde.

Et fald fra en platform i 16 meters højde har lørdag tilføjet den 28-årige kvinde Marie-Louise Frederiksen alvorlige kvæstelser. Blandt andet har hun brækket bækkenet og flere ryghvirvler,  

Det oplyser kvindens familie til TV2 ØST. 

Ulykken skete på Kragerup Go High, der er en klatrebane ved Kragerup Gods. Her kan betalende gæster under en række sikkerhedsforanstaltninger kravle op i meget høje træer.

quote Sådan en ulykke bør ikke kunne ske. Og det må aldrig ske igen

Kim Frederiksen, far til den tilskadekomne

En del af sikkerheden på klatrebanen er, at man altid er sikret til en stålwire, når man er på banen. Men noget gik galt, og kvinden faldt trods sikkerhedsforanstaltningerne op til 16 meter meter ned fra platformen ved et sted, hvor klatrene oplever flere meters frit fald.

- Sådan en ulykke bør ikke kunne ske. Og det må aldrig ske igen, siger kvindens far, Kim Frederiksen, dagen derpå til TV2 ØST.  

Marie-Louise Frederiksen blev lørdag overflyttet fra Slagelse Sygehus til specialiseret behandling for komplicerede brud på Odense Universitets Hospital. Hendes far fortæller, at hun blandt andet har fået et kompliceret bækkenbrud og brækket ribben, brystben og tæer.

Ulykken burde ikke kunne ske, mener kvindens far, som er dybt chokeret.
Ulykken burde ikke kunne ske, mener kvindens far, som er dybt chokeret. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

Kragerup Gods beklager 

Efter ulykken ankom politiet  til Kragerup Gods, og de har indledt en undersøgelse af forholdene omkring ulykken. Resultatet af denne undersøgelse er endnu ikke klart, og det er derfor også for tidligt at sige, hvordan ulykken kunne ske. 

Umiddelbart er der dog ifølge klatrebanens personale ikke skader eller slitage at se på parkens udstyr.

- Vi har kigget på udstyret. Karabinerne er, som det skal være. Selen er, som den skal være. Der er ikke noget slid nogen steder, siger klatreinstruktør Mille Rabien.

Det er første gang i de 11 år, parken har eksisteret, at der er en alvorlig ulykke i forbindelse med klatrebanen på godset, og direktøren er meget påvirket af situationen.  

- Det rører os rigtig meget. Ikke bare personalet her i aktivitetsparken, men også vores godsejer og alt personalet her på godset, og vi ser nu på vores procedurer. Samtidig er den indtil videre blevet lukket (forlystelsen Extreme, red.), siger hotelchef på Kragerup Gods, Dennis Dahl.  

Alle procedurer vil nu blive gennemgået, lover hotelchef Dennis Dahl.
Alle procedurer vil nu blive gennemgået, lover hotelchef Dennis Dahl. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

Hotelchefen understreger, at en ulykke er en ulykke for meget. Han håber at kunne tage en dialog om hændelsen med Marie-Louise Frederiksen og personalet, når alle er klar til det. 

Marie-Louise Frederiksens far håber dog, at sikkerheden på stedet vil blive strammet op på banen Extreme.

- Der burde måske stå en instruktør eller tilforordnet, der kan kontrollere, at alt er koblet rigtigt sammen, siger Kim Frederiksen.

Midt- og Vestsjællands Politi skal nu undersøge, hvad der er gået galt.


Nyhedsoverblik