Børnehave plaget af brand to gange på en uge - i nat stod legehus i flammer

Først gik skraldespandene op i røg og i nat brændte børnehavebørnenes "sommerhus". Brandårsagen skal undersøges. Leder frygter, branden er påsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I morgen, mandag, møder der børnene fra Slotsparkens Børnegård i Holbæk et nedslående syn.

For i de tidlige morgentimer måtte Vestsjællands Brandvæsen rykke ud til brand i et skur tilhørende børnehaven.

quote Jeg er dybt taknemmelig og sender en stor tak til den pågældende borger, som var årvågen og straks fik alarmeret brandvæsenet

Lone Rasmussen, pædagogisk leder, Slotsparkens Børnegård

Men skuret er ikke bare et skur. Det er børnenes "sommerhus", fortæller pædagogisk leder af Slotsparkens Børnegård, Lone Rasmussen, til TV2 ØST:

- Sommerhuset har været brugt som værksted. Der var blandt andet en høvlbænk i børnestørrelse, og der var borde, hvor børnene kunne sidde og male ved.

Branden har været så hård ved sommerhuset, at det nu skal rives ned. Derudover er døren indtil en af stuerne smeltet i det yderste lag glas på grund af varmen fra branden.

- Skaderne er begrænset. Jeg er dybt taknemmelig og sender en stor tak til den pågældende borger, som var årvågen og straks fik alarmeret brandvæsenet, siger Lone Rasmussen.

Anden brand på en uge

Det er kun en uge siden, at politi og brandvæsen sidst var en tur forbi Slotsparkens Børnegård.

Natten til mandag i denne uge klokken 00.12 blev politiet kaldt ud til en brand i affaldscontainere ved institutionen på Vandtårnsvej.

- Ved ankomst til stedet havde brandvæsnet slukket branden, og seks containere sås udbrændte, skrev politiet i døgnrapporten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mandag var der også en brand i nærheden af børnehaven. Det er uvist, hvordan brandene er opstået, men politiet efterlyser vidner.
Mandag var der også en brand i nærheden af børnehaven. Det er uvist, hvordan brandene er opstået, men politiet efterlyser vidner. Foto: Michael Johannessen

Politiet har i den forbindelse efterlyst vidner, som kan have set noget mistænkeligt i området i tiden før og efter.

Brande skaber utryghed

De hyppige brande bekymrer både pædagoger og børn, fortæller Lone Rasmussen. Hun frygter, nattens brand kan være påsat, for umiddelbart var ingen installationer eller værktøjer i huset, som ville kunne selvantænde.

- I morgen, mandag, når børnene møder ind, så vil en del af børnene komme at se, at der har været brand på deres legeplads. Det afføder en masse spørgsmål fra børnene, som eksempelvis hvordan er det sket? Eller sker det igen?

Når børns hverdag forandres, så kan det skabe utryghed, og den utryghed kan sidde i kroppen i lang tid, forklarer Lone Rasmussen.

- Det påvirker selvfølgelig os alle. Det skaber utryghed, for hvad hvis der bliver en næste gang – hvad går det så ud over?

Brandårsag endnu ubekræftet

Børnenes hverdag er allerede på nuværende tidspunkt forandret grundet corona. Nu skal både børn og voksne så også forholde sig til to brande på bare en uge, forklarer børnehavelederen.

quote Vi har ikke fundet noget, der hverken be- eller afkræfter, at branden skulle være påsat

Mads Haugaard, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

- Derfor skal vi voksne være særlig opmærksomme på børnenes reaktioner i den kommende tid.

- På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvordan det påvirker vores børnegruppe – det må tiden vise, tilføjer hun.

Dagen igennem har hele organsationen omkring Slotsparkens Børnegård haft travlt med forberedelser, så børnehaven er klar til, at børnene kommer i morgen, fortæller Lone Rasmussen.

- Det er tak til dem alle, at vi kan åbne igen i morgen.

Hele huset har skullet luftes ud, og der skal tages prøver af luften, så alle kan føle sig trygge.

- Vi har en stue, vi bliver nødt til at lukke af - men vi klarer os pladsmæssigt, lyder det fra Lone Rasmussen.

Teknikere skal undersøge brand

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter hændelsen. Vagtchef Mads Haugaard oplyser, at det endnu er for tidligt at sige noget nærmere om årsagen.

- Vi har ikke fundet noget, der hverken be- eller afkræfter, at branden skulle være påsat. Det vil vores teknikere undersøge i morgen, mandag.

Børnehaven ligger som umiddelbar nabo til boligkomplekset Ladegårdsparken, der senest i nytåret dannede rammen om pludselige brande, hvor brandvæsnet efterfølgende blev beskudt med fyrværkeri.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på telefonen 1-1-4.