Politi og brandvæsen ramt af fyrværkeri i boligområde

Både politi og brandvæsen blev ramt af fyrværkeri i nat i et boligområde i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gentagne gange har politiet måttet rykke ud til det samme boligområde i Holbæk i nat, fordi brandvæsnet blev beskudt med fyrværkeri.

Politiet fik den første melding kort efter klokken 22, hvorefter det fortsatte over de næste to timer. Hver gang opstod der mindre brande i Ladegårdsparken, og hver gang brandvæsnet forsøgte at rykke ind og slukke brandene, blev de beskudt med fyrværkeri.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Michael Johannessen

- Vi har været derude adskillige gange for at assistere og sikre redningspersonale, så de har kunnet komme til at slukke brande. Vi har blandt andet registreret, at der blev skudt mod en indsatsleders bil, fortæller vagtchef Thomas Hartmann fra Midt- og Vestsjællands Politi til tv2.dk søndag morgen.

Her ses indsatslederen fra brandvæsnet, der kommer kørende, mens der sprænger en raket.
Her ses indsatslederen fra brandvæsnet, der kommer kørende, mens der sprænger en raket. Foto: Michael Johannessen

Vestsjællands Brandvæsen bekræfter over for TV2 ØST, at der har været flere brande i Ladegårdsparken i nat.

Lars Karlsen, der er konstitueret beredskabsdirektør, fortæller, at de ikke havde oplevelsen af, at fyrværkeriet specifikt var møntet på indsatslederen og brandvæsnet. 

Ingen anholdte

Ifølge vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi er der ikke sket anholdelser i sagen, da gerningsmændene hver gang stak af fra området, og fordi politiets primære opgave var at sikre, at brandvæsnet kunne udføre deres arbejde.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Michael Johannessen

Det blev lovligt at affyre fyrværkeri den 27. december, og allerede den første nat havde Midt- og Vestsjællands Politi 26 hændelser, som blandt andet også fandt sted i Holbæk. 

Det seneste døgn har Midt- og Vestsjællands Politi fået 24 anmeldelser om fyrværkeri, hvoraf de 11 er fra Ladegårdsparken. Politiet oplyser til TV2 ØST, at de nu sætter ekstra mandskab ind i Ladegårdsparken frem til nytår. 

Ud over Ladegårdsparken i Holbæk, er der også blevet affyret fyrværkeri mod politi, busser og butikker på Motalavej i Korsør. Det skriver sn.dk. Politiet har derfor valgt også at indsætte ekstra patruljer her de kommende aftenener. TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi uden held.