Anklager løfter sløret for hemmeligholdte sigtelser i stor terrorsag i Holbæk

Seks personer er sigtet for at bistå syv andre til forsøg på terrorisme. Dermed er alle sigtelser i kompleks terrorsag nu kendt for offentligheden

De seks personer, der mandag mødte for retten i Holbæk, er alle sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme. 

Det oplyste anklager Kirsten Jensen ved dagens retsmøde.

Her skulle retten tage stilling til, om de seks personer – ligesom de resterende syv personer, der er sigtet i sagen – fortsat skal sidde varetægtsfængslet. 

Det skal de frem til den 3. maj. Alle seks har udbedt sig betænkningstid i forhold til at kære beslutningen til landsretten. 

Markante fund på adresser i Holbæk

Retsmødet foregik igen bag lukkede døre. Men inden pressen blev bedt om at forlade retslokalet, løftede anklagemyndigheden altså sløret for sigtelsen mod de seks personer.

Ifølge sigtelsen har de seks personer i en længere periode op til den 7. februar, hvor de blev anholdt, i forening med de syv personer, der allerede er varetægtsfængslet, medvirket til forsøg på manddrab ved blandt andet at have til hensigt at bringe en eller flere bomber til sprængning i enten Danmark eller Tyskland.

Sigtelserne mod de i alt 13 varetægtsfængslede mænd og kvinder er nu kendt.

Og der tegner sig et klart billede af, at to af de sigtede er hovedmistænkt i sagen. De to mænd, der er brødre, er sigtet for forsøg på terrorisme. De i alt 11 resterende personer er sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme.

Af sigtelserne fremgår det i øvrigt, at der er gjort et stort antal markante fund på to adresser i Holbæk.

Også en villa på Anders Larsens Vej spiller en rolle i den komplekse terrorsag.
Også en villa på Anders Larsens Vej spiller en rolle i den komplekse terrorsag. Foto: René Lind

På Anders Larsens Vej er der fundet en riffel med kikkertsigte, en pumpgun og skarpladte patroner til begge. Derudover der fundet et Isis-flag, 100 meter tændsnor, fem kilo aluminiumspulver, fem kilo svovl og et walkie-talkie-sæt.

På en adresse i Apotekerhaven er der fundet en mobiltelefon, der ifølge sigtelsen var klargjort med ledninger, så den kunne fungere som detonator.

Stort sagskompleks

De i alt 13 personer er anholdt og varetægtsfængslet i to grupper.

Den første gruppe består af syv personer, der tidligt på aftenen lørdag d. 6. februar blev anholdt som de første. Disse anholdelser skete alle i Holbæk.

De resterende seks personer, der mandag møder for retten i Holbæk, blev alle anholdt natten til mandag den 8. februar. Denne gruppe af sigtede har et tilhørsforhold til Gentofte og blev primært anholdt der.

Yderligere en mand har været sigtet i Tyskland, men er nu blevet løsladt, da beviserne mod ham ikke var tilstrækkelige til at holde ham fængslet. Han er i familie med flere af de fængslede i Danmark og efterforskes stadig af politiet. Det har den tyske anklagemyndighed skrevet i en pressemeddelelse.