14-årigt golftalent sigter mod stjernerne

Det unge golftalent Kristian Thysted har kun spillet golf i tre år, alligevel er han sikker på, han vil gøre golfen til sin levevej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14-årige Jens Kristian Thysted fra Holbæk har lagt store fremtidsplaner.

- Jeg vil blive professionel, jeg kan ikke se andet for mig, siger han med et stålsat blik.

quote Jeg vil blive professionel, jeg kan ikke se andet for mig

Jens Kristian Thysted, golftalent

Han har kun svinget golfkøllen i tre år, men allerede nu er han en af dem, der bliver holdt ekstra øje med i sporten.

Det unge golftalent har lige vundet Dansk Golfunions årgangsmesterskab, hvilket ikke kom som den store overraskelse for ham selv.

- Jeg kom sådan set for at vinde, jeg havde ikke andre planer overhovedet, det var ligesom sådan, jeg følte det var, fastslår han.

Ambitionerne er store, og derfor bruger han det meste af sin fritid på golfbanen, hvor han finpudser formen.

Byttede fodbold ud med golfkølle

Indtil for tre år siden var det fodbolden, der trak, men så lokkede faren ham med ud på golfbanen, og lige siden har han været bidt af sporten.

- Fra dag ét ville han bare træne, træne og træne og blive bedre, bedre og bedre. Alt skulle være perfekt, og det jagter han stadig, siger hans far Ulrik Thysted. 

Jens Kristian Thysted har kun svinget golfkøllen i tre år, men allerede nu er han en af dem, der bliver holdt ekstra øje med i sporten.
Jens Kristian Thysted har kun svinget golfkøllen i tre år, men allerede nu er han en af dem, der bliver holdt ekstra øje med i sporten.
Foto: TV ØST
Selv om han kun er 14-årig, kan han allerede hamle op med ældre og langt mere erfarne golfspillere.
Selv om han kun er 14-årig, kan han allerede hamle op med ældre og langt mere erfarne golfspillere.
Foto: TV ØST

Og det er netop de mange timer, han bruger på golfbanen, der for alvor han drive ham langt indenfor golfsporten. Det vurderer hans golftræner.

- Han har meget talent, men jeg er ret overbevist om, at det han kan, det han gør mere end andre, det er hans evne til at træne, han slår flere bolde end alle de andre, siger golftræner Ole Rasmussen.

Begår sig blandt ældre spillere

Selv om Jens Kristian Thysted kun er 14-årig, kan han allerede hamle op med ældre og langt mere erfarne golfspillere.

Det viste han i årets udgave af hjemmeklubbens "Mågepokal-turnering", hvor han endte på en delt tredjeplads - i et felt af ældre og erfarne spillere fra andre klubber.

- Jeg regnede slet ikke med noget stort, men jeg endte op med en tredjeplads som den yngste nogensinde, det var mega fedt, siger det unge golftalent.

quote Det er fedt at have en søn, der bliver god til noget, det håber jeg da er enhver forældres drøm, at deres børn bliver bedre end dem selv, siger faren

Ulrik Thysted, far til golftalent

Selv om hans far også er en garvet golfspiller, så må han nu også se sig slået af sønnen på golfbanen, men det tager han med oprejst pande.

- Det er fedt at have en søn, der bliver god til noget, det håber jeg da er enhver forældres drøm, at deres børn bliver bedre end dem selv, siger faren.

Det unge golftalent er også udtaget til at spille landskamp mod Sverige og Norges mod I efterårsferien, I Helsingør.