100 brandfolk kæmpede mod flammerne på sygehus

En voldsom brand på Holbæk Sygehus har medført omfattende skader på sygehuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring 100 brandfolk og 25 slukningskøretøjer blev i nat kaldt ud til en voldsom brand på Holbæk Sygehus, der angiveligt er opstået i sygehusets vaskeri.

Det oplyser Lasse E. Hansen, beredskabschef ved Vestsjællands Brandvæsen, til TV ØST.

Meldingen om branden kom klokken 23.39, hvorefter de første brandfolk blev sendt ud til stedet.

- Vi er lokalkendte herude, så vi ved godt, at vaskeriet ikke ligger i nærheden af sengeafsnittet, så vi var ikke så nervøse i den retning. Men da indsatslederen ankommer til stedet, kan han se, at det udvikler sig ret voldsomt og indkalder derfor supplerende styrker med det samme, siger Lasse E. Hansen.

quote En stor del af taget på det store bygningskompleks er styrtet fuldstændig sammen

Lasse E. Hansen, beredskabschef ved Vestsjællands Brandvæsen

- Selvom vi kalder massive styrker ind, så overtænder det store bygningskompleks bestående af fire bygninger fuldstændig. Der kom blandt andet flere røggaseksplosioner, og opgaven bestod i at redde de omkringliggende bygninger, tilføjer beredskabschefen. 

Det lykkedes til dels.

- Vi har haft en hel del problemer med at holde branden væk fra det, som de kalder kedelbygningen, der forsyner hospitalet med varmt vand. Det har voldt os en del besvær, og der har vi desværre måtte erkende, at vi ikke kunne holde branden helt væk, siger Lasse E. Hansen.

Efterslukningen kommer til at vare længe

Der blev tilkaldt ekstra mandskab fra Tølløse, Kirke Hyllinge og Tuse Næs, ligesom hele det frivillige beredskab hjalp til, fortæller beredskabschefen.

- Det har været et knaldgodt stykke brandmandsarbejde, siger Lasse E. Hansen og oplyser, at der har været indsat omkring 100 brandfolk samt 25 slukningskøretøjer.

Onsdag morgen er der tilkaldt afløsere, som skal stå for efterslukningen på stedet.

- Vi forventer ikke at blive færdig med efterslukningen i dag. En stor del af taget på det store bygningskompleks er styrtet fuldstændig sammen, så det skal vi have ryddet op i, siger Lasse E. Hansen.

Ifølge ham huser bygningen blandt andet vaskeriet og et lager med sengetøj til sygehusets patienter.

Ingen personer er kommet til skade, oplyser politiet.