Sygehus kunne ikke tage imod patienter i syv timer

​En voldsom brand på Holbæk Sygehuse betød, at sygehuset onsdag morgen ikke kunne tage imod patienter. Sygehuset kan dog nu igen modtage patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En voldsom brand på Holbæk Sygehus betød natten til onsdag og onsdag morgen, at Holbæk Sygehus ikke kunne tage mod nye patienter i mere end syv timer.

Det oplyser vicedirektør på Holbæk Sygehus, Knut Borch-Johnsen, til TV ØST.

- I nat klokken 01.30 lukkede indtag af patienter på Holbæk Sygehus, da vi kunne se, at branden var meget omfattende, siger Knut Borch-Johnsen.

Hospitalet har dog omkring klokken 09.00 genåbnet for modtagelsen af patienter - og også alle ambulante patienter skal møde op på sygehuset som hidtil, oplyser han til TV2.

Patienter ikke påvirket

Ellers så arbejder sygehuset på at opnå normale tilstande.

- Der er ikke nogen af de nuværende patienter på sygehuset, det bliver påvirket. Jeg har her til morgen fået bekræftet, at maden kommer ud til patienterne, som den skal. Jeg har desuden indkaldt en række afdelingsledere til møde, så vi kan skaffe os overblik over, om der er aktiviteter på sygehuset, som vi skal skrue ned for, siger Knut Borch-Johnsen. 

Artiklen fortsætter under billedet:

 
 
Foto: Michael Nordborg

100 brandfolk og 25 slukningskøretøjer blev natten til onsdag sat ind for at slukke den omfattende brand på Holbæk Sygehus. Branden opstod ifølge Midt- og Vestsjællands Politi i sygehusets vaskeri, hvor flere ansatte opholdt sig. De kom dog alle ud, inden branden bredte sig.

Kan ramme hjerte- og lungepatienter

Den voldsomme brand, som bredte sig til en lagerbygning, kan ifølge Knut Borch-Johnsen have store konsekvenser.

- Problemet er, når vaskeriet er brændt ned, så er det nogle forsyninger, som vi ikke kan få. Derfor er vi i gang med at skaffe os et overblik over, hvilke lagere vi har rundt omkring i huset, ligesom vi skal undersøge, om der er noget, vi skal lukke ned for, siger Knut Borch-Johnsen.

quote En brand i dette omfang har en række afledte dominoeffekter rundt omkring i huset

Knut Borch-Johnsen, vicedirektør på Holbæk Sygehus

Hvad kunne det være?

- Det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Men vi skal over og se på ambulatoriet på medicinsk afdeling, som er den bygning, der ligger tættest på branden. Hvis ambulatoriet er for præget af røg, kan det få konsekvenser for muligheden for at gennemføre ambulante besøg i løbet af dagen. Der er ikke tekniske institutioner i huset, der har taget skadet, så rent teknisk kan det godt lade sig gøre, men store røggener i området er ikke hensigtsmæssigt for de hjerte- og lungepatienter, der kommer, svarer siger Knut Borch-Johnsen. 

Derfor skal sygehusets egen tekniske afdeling nu undersøge skaderne på området for at fastslå, om man kan gennemføre planlagte operationer.

Risikerer at lukke afdelinger 

Den voldsomme brand, som angiveligt opstod i vaskeriet, betyder desuden, at der i værste fald ikke kan pumpes varmt vand rundt på sygehuset. 

Artiklen fortsætter under billederne: 

 
 
Foto: Michael Nordborg
Politiet har afspærret området omkring sygehuset og vil være til stede, indtil branden er slukket.
Politiet har afspærret området omkring sygehuset og vil være til stede, indtil branden er slukket.
Foto: Michael Nordborg

- Jeg har på nuværende tidspunkt ikke overblik over, om det varme vand er påvirket på hele sygehuset, eller om det kun er i dele af sygehuset. Men det er klart, at hvis vi ikke kan komme til at vaske ting godt nok, så vil det gå ud over aktiviteten på operationsgangen eller andre steder. Indtil videre forventer vi at kunne køre med normal drift. Det plejer vi at kunne. Men en brand i dette omfang har en række afledte dominoeffekter rundt omkring i huset, som vi nu er i gang med at afdække, fortæller Knut Borch-Johnsen. 

Artiklen fortsætter under billedet: 

 
 
Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Vicedirektøren understreger samtidig, at patientsikkerheden er det vigtigste for sygehuset.

- Patientsikkerheden står forrest i alt det her. Hvis der er usikkerhed eller tvivl om noget, så lukker vi hellere for aktivitet og flytter den andre steder hen, siger Knut Borch-Johnsen.

Ingen personer er kommet til skade, oplyser politiet.

Artiklen er opdateret
Vi følger branden på Holbæk Sygehus
Clock06. jun 2018, kl. 07:20
Sygehuset er igen åbnet for modtagelsen af nye patienter, og artiklen er opdateret, så den afspejler dette.