Fyret Herlufsholm-rektor får nyt job

Knap tre år nåede Mikkel Kjellberg at være rektor på Herlufsholm, inden han blev fyret i kølvandet på TV 2-dokumentaren ”Herlufsholms hemmeligheder”. Nu skal han undervise i kemi og matematik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligere rektor på Herlufsholm Skole og Kostskole, Mikkel Kjellberg, har fået nyt job.

På Næstved Gymnasium og HF's hjemmeside fremgår den tidligere Herlufsholm-rektor nu som underviser i kemi og matematik. Mikkel Kjellberg har en kandidatgrad fra Århus universitet med hovedfag i kemi og bifag i matematik.

Før han blev rektor på Herlufsholm, var han i flere år underviser på gymnasiet og IB-uddannelsen på kostskolen. Det er altså en stilling han vender tilbage til nu på Næstved Gymnasium og HF i stedet.

Fyret efter grove afsløringer

Mikkel Kjellberg blev i maj måned en ombejlet herre i medierne, da TV 2-dokumentaren ”Herlufsholms Hemmeligheder” afslørede en usund kultur på kostskolen. Flere tidligere elever stod frem og fortalte om en voldelig kultur og flere krænkelser, der havde fundet sted på skolen.

Læs også
Hård kritik af voldelig kultur på Herlufsholm Kostskole i ny dokumentar
Læs også
Hård kritik af voldelig kultur på Herlufsholm Kostskole i ny dokumentar

Ifølge de tidligere elever blev de ikke taget alvorligt af ledelsen, når de henvendte sig og fortalte, hvad de havde oplevet.

Afsløringerne førte til, at skolens bestyrelse valgte at fyre Mikkel Kjellberg og igangsætte en handleplan, hvor de ville gøre op med alle de forhold på skolen, der kunne være med til at skabe en usund kultur. Siden da er hele bestyrelsen trådt tilbage, og den nye bestyrelsesformand Jon Stokholm er ved at sammensætte en ny bestyrelse.


Nyhedsoverblik