Turister valfarter til Sydhavsøerne - men nu mangler der sengepladser

Turismen vokser på Lolland og Falster. Men den vokser så hurtigt, at der nu er mangel på sengepladser til de besøgende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Turismen på Lolland og Falster har sat i sprint.

Antallet af overnatninger om året er nemlig steget med godt 400.000 på seks år, så der er hårdt brug for flere sengepladser, lyder det fra Business Lolland-Falster.

- Hvis man kigger på turismen generelt, så er den i vækst i Danmark og i vækst på Lolland-Falster, siger Mikkel Wesselhoff, der er administrerende direktør i Business Lolland-Falster.

- Det betyder, at når der kommer mange turister til, så skal de have et sted at sove. Og lige præcis dér har vi en af udfordringerne – et meget positivt problem egentlig – at vi har for mange turister, for mange, der gerne vil besøge os til den overnatningskapacitet, vi har. Det er noget, vi arbejder med, og det er noget, vi skal gøre noget ved.

Flere forsøger at skabe sengepladser

Ifølge direktøren har de en ambition om, at vi området skal vokse med 400.000 overnatninger de næste fire år.

- Og det kræver jo, at vi har nogle senge, vi kan fylde folk i, siger Mikkel Wesselhoff.

Turismen på Lolland-Falster:

Nogle af dem, der forsøger at skabe flere sengepladser, er blandt andre Christoffer Knuth, der er ejer af Knuthenborg Safaripark. Her har de skabt såkaldte savannetelte, så man kan overnatte blandt de næsehorn, giraffer og zebraer.  

- Vi kan sagtens tage flere gæster i parken, men du kan ikke få flere gæster, når du ikke kan overnatte i området, siger Christoffer Knuth.

Rider med på bølgen

Samtidig forsøger parret Jes og Rie Warming at banke liv i Hummingen Camping i Dannemare, som har været ubenyttet i to år. Derfor knokler de for at få campingpladsen op at stå, så den er klar til sæsonstart, hvor parret vil udnytte den stigende efterspørgsel, der tilsyneladende er.

- Det er en skøn plads, og der er ikke ret langt til vandet, der er swimmingpool og en god legeplads. Så vi tror, at det skal nok komme i gang igen, siger Jes Warming.