Trods flere advarsler: Stor koncern står bag udlejning af ejendom til rockergruppe

En stor entreprenørkoncern blev flere gange advaret om, at de var ved at leje en ejendom i Idestrup ud til rockere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ejeren af den omdiskuterede ejendom i Idestrup ved Nykøbing Falster blev advaret flere gange af både politi og kommune om, at han var ved at leje bygningen ud til rockergruppen Satudarah.

Alligevel valgte ejeren af en stor entreprenørkoncernen at skrive under på lejekontrakten. Det kan TV ØST nu afsløre.

Det er J. J PROJECT 3 ApS, som er ejet af Jens Hørby Jensen, der står bag Danmarks førende nedrivningsfirma ”J Jensen”, der ejer ejendommene på Sildestrup Øvej 2A i Idestrup.

quote Jeg har ikke set nogen derude

Nicky Terp, talsmand fra Satudarah

Flere kilder bekræfter overfor TV ØST, at det er en mand ved navn Thomas (efternavn udeladt, red.), der står på lejekontrakten. Han skulle efter sigende bruge lokalerne til sit haveservicefirma. Og samme person præsenterede sig som lejer af bygningen, da TV ØST var forbi adressen fredag den 5. januar. 

- Det er dig, der lejer ejendommen herude? 

- Det er mig, ja, fortæller lejer Thomas til TV ØST.

På billeder, som TV ØST er kommet i besiddelse af, ses manden i det lukkede klubhus i Maribo i august 2017, hvor han sidder sammen med andre Satudarah-rockere og præsidenten.

Satudarah rockere set i ejendommen

Ifølge TV ØSTs oplysninger kørte en flyttebil Satudarahs ting fra det lukkede klubhus i Maribo til adressen i Idestrup den 7. december. Og ifølge borgere på adressen kom der i dagene efter flere personer med relation til rockergruppen. Talsmanden fra Satudarah Nicky Terp har ellers afvist, at det er tale om Satudarah-rockere.

- Jeg har ikke set nogen derude, lyder det fra Nicky Terp.

J Jensen blev faktisk advaret mod, at de var ved at leje og sælge til Satudarah af flere personer, der ikke ønsker at stå frem, af Guldborgsund Kommune og af politiet. Første advarsel kom den 23. oktober 2017.

En af dem, der advarede koncernen, var kommunaldirektøren Søren Bonde i Guldborgsund Kommune.

- Efter vores opfattelse er det Satudarah, der har lejet ejendommen via de stråmænd, der nu måtte være repræsenteret via den advokat, som vi har korresponderet med. Vi får at vide, det er til haveservice, men vi må konstatere efterfølgende, at vores formodning var rigtig. Det har intet med haveservice at gøre, det der foregår derude, siger Søren Bonde.

Idestrup
Læs også
Borgmester politianmelder udlejer af formodet rockerborg i Idestrup
Idestrup
Læs også
Borgmester politianmelder udlejer af formodet rockerborg i Idestrup

Derfor tog kommunaldirektøren kontakt til J Jensen-koncernen.

- Det gør vi den 24. oktober i form af et telefonisk opkald, fortæller kommunaldirektør Søren Bonde.

Men da J Jensen blev advaret, er der slet ikke skrevet under på lejekontrakten. Det viser en mail afsendt den 23. oktober, som TV ØST er kommet i besiddelse af. Her står der:

”Vedlagt fremsendes udkast til lejekontrakt med tilhørende forkøbsret, jf aftalens §7”

Og en aktindsigt i sagen viser i en mailkorrespondance mellem J Jensens advokat og Guldborgsund Kommune, at lejekontrakten den 27. oktober fortsat ikke er underskrevet. Men advokaten skriver:

”… men vurderes alligevel at være bindende, da begge parter har opfyldt deres del. Dvs betaling af leje samt udlevering af nøgle”.

J Jensen ophævede ikke lejemålet

Mindst fire dage efter, at politiet og flere personer henvendte sig til J Jensen, havde lejeren altså fortsat ikke sat sin underskrift på lejekontrakten, og J Jensen ophævede heller ikke lejemålet trods advarslerne.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi vil da faktisk gerne være sluppet ud af det her. Så derfor tillod vi os at få det vurderet af nogle af, hvad vi opfatter som landets dygtigste advokater, for at finde ud af, om vi kunne slippe ud af aftalen, fordi den ikke var underskrevet. Men der var svaret helt entydigt, at der var indgået en juridisk bindende aftale, i og med at vi havde modtaget forudbetalt husleje og depositum, og vi havde udleveret nøglerne, siger bestyrelsesformanden i J Jensen-koncernen, Peter Schäfer.

Jacob Pfeffer
Læs også
Naboer til nedlagt trælast i Idestrup: - Vi frygter, Danmarks største rockerborg er på vej
Jacob Pfeffer
Læs også
Naboer til nedlagt trælast i Idestrup: - Vi frygter, Danmarks største rockerborg er på vej

Den familieejede milliardkoncern J Jensen med direktør Jens Hørby Jensen i spidsen omfatter en stribe bygge- og nedrivningsselskaber. De har en samlet omsætning på to milliarder kroner og er også sponsor i fodboldklubben Brøndby IF.

Det er ikke ulovligt, hvis J Jensen udlejer ejendommen til Satudarah. Men kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune, Søren Bonde, er noget forarget over, at så stor en koncern vil kædes sammen med rockergruppen Satudarah.

- Både vores egne jurister og eksterne jurister har bekræftet, at et paragraf 14 forbud forud for en ikrafttræden lejekontrakt er helt oplagt, siger Søren Bonde.

- Det er klart, at hvis lejeren vælger at bruge lejemålet i strid med lejekontraktens bestemmelser, så er kan man måske komme ud af lejekontrakten. Det vil vi selvfølgelig løbende vurdere, men indtil nu har vi ikke haft nogen anledning til at tro, at han ville anvende det i strid med den indgåede lejekontrakt, siger Peter Schäfer.

quote Indtil nu har vi ikke haft nogen anledning til at tro, at han ville anvende det i strid med den indgåede lejekontrakt

Peter Schäfer, bestyrelsesformand i J Jensen-koncernen

Underskrevet fem dage efter

Den 31. oktober nedlægger Guldborgsund Kommune en såkaldt paragraf 14 mod ejer J Jensen, så der ikke må være nogen aktivitet på adressen.

Men fem dage efter skriver lejer Thomas under på lejekontrakten.

Hvorfor vil I risikere jeres ry i så stor en koncern, som J Jensen er? 

- Vi værner meget om vores ry. Det er meget vigtigt for os, at Jensen-koncernen er en koncern, man kan regne med. Det er grundlæggende for os, at vi overholder landets lovgivning, og at vi overholder landets aftaler, siger Peter Schäfer.

Guldborgsund Kommune politianmelder J Jensen den 8. januar for ikke at overholde påbuddet. 

Se eller gense indslaget fra den 5. januar, hvor der viste sig at være aktivitet ved den nedlagte trælast i Idestrup.

Lokale beboere har bemærket større aktivitet ved et nedlagt trælast i Idestrup på Falster, hvor rockergruppen Satudarah tidligere gerne ville rykke ind.

Nyhedsoverblik