¨

Borgmester politianmelder udlejer af formodet rockerborg i Idestrup

Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder har politianmeldt udlejeren af den nedlagte trælast i Idestrup på Falster. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder har i dag politianmeldt udlejeren af den nedlagte trælast i Idestrup efter aktivitet på ejendommen.

Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) har politianmeldt udlejeren af en nedlagt trælast i Idestrup på Falster.

Det bekræfter borgmesteren overfor TV ØST.

- Vi har i denne uge fået en anmeldelse fra beboerne i området, at der er aktivitet i huset. Derfor har vi i dag besluttet at politianmelde udlejeren af ejendommen, siger borgmesteren.

Læs også Rockere vil flytte ind i nedlagt trælast på Falster

For i oktober sidste år udstedte Guldborgsund Kommune et såkaldt paragraf 14-forbud som er en del af rockerloven. Hensigten var at forhindre, at rockerklubben Satudarah kunne flytte ind i den nedlagte trælast, som de ellers havde lejet.

Paragraf 14-forbuddet forbyder nogen former for aktivitet i ejendommen, mens planloven bliver lavet om.

Har overtrådt loven

Men gennem den seneste tid har der altså været aktivitet omkring trælasten i Idestrup. Ifølge beboerne i området er der tale om otte til 16 mænd, der jævnligt har besøgt stedet og været i gang med at måle vinduer op.

Det er en forbrydelse mod det paragraf 14-forbud, der er udstedt, og det får nu Guldborgsund Kommunes borgmester til at reagere.

- Der skal være en overtrædelse af lovgivning, før man kan skride til noget så drastisk som en politianmeldelse. Vi har i de sidste par måneder taget tilløb til at gøre noget. I denne uge har vi så fået en henvendelse fra bekymrede beboere, og det reagerer vi på, siger John Brædder.

TV ØST har været i kontakt med Satudarahs talsmand, som ikke har nogen kommentarer til sagen. 

Det har ikke været muligt at få bekræftet politianmeldelsen hos politiet på grund af ekspeditionstid. 

Læs også Kommune sætter en kæp i hjulet dagen før Satudarahs indflytning

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App