Tre uger efter skyderi mod restaurant - efterlyser vidner i håb om gennembrud

Politiet har endnu ikke fået fat i det afgørende spor eller vidne, som kan føre til opklaringen af skyderiet mod restaurant Panino i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opklaringsarbejdet efter skyderiet i Jernbanegade, Nykøbing Falster den 22. januar 2023 er endnu ikke nået til et gennembrud for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det har nu ført til endnu en efterlysning af vidner i sagen.

- Sagen prioriteres meget højt, da sagen er af meget grov karakter, skriver lokalpolitiet i Guldborgsund Kommune på Facebook. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skud mod restaurant

Det var Restaurant Panino, der har adresse på Jernbanegade 20 i Nykøbing Falster, som ukendte gerningsmænd affyrede skud imod den 22. januar 2023.

Ingen kom noget til, da der blev skudt mod ruderne på stedet. 

quote Vi søger stadig vidner, som måtte have observeret noget i forbindelse med sagen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Natten igennem var Jernbanegade afspærret af politiet, og følgende dags morgen gav vicepolitiinspektør Rune Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi følgende status til TV2 ØST:

- I går aftes omkring klokken 19.30 får vi en anmeldelse om, at der er afgivet skud mod restauranten. Vi har været på gerningsstedet, hvor vi har indsamlet spor og foretaget vidneafhøringer, og det fortsætter vi med i dag.

Videoovervågning og vidneafhøringer

Nu, godt tre uger senere, oplyser politiet, at sagen bliver efterforsket bredt, og at politiet har indhentet videoovervågning og foretaget vidneafhøringer. Det har dog ikke ført til et gennembrud i sagen, og derfor håber politiet, at flere potentielle vidner kan hjælpe med at opklare sagen.

- Vi søger stadig vidner, som måtte have observeret noget i forbindelse med sagen. Det kan være meget specifikke oplysninger, men også af mere bred karakter, skriver politiet. 

Har man oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på 1-1-4.

Restaurant Panino, der har adresse på Jernbanegade 20 i Nykøbing Falster, blev 22. januar 2023 omkring klokken 19.30 ramt af skud, affyret af ukendte gerningsmænd. Ejeren af restauranten har tidligere fortalt til Folketidende, at hans personale har set gerningsmanden løbe ned ad Skolegade (stikvej til Jernbanegade) umiddelbart efter skyderiet.
Restaurant Panino, der har adresse på Jernbanegade 20 i Nykøbing Falster, blev 22. januar 2023 omkring klokken 19.30 ramt af skud, affyret af ukendte gerningsmænd. Ejeren af restauranten har tidligere fortalt til Folketidende, at hans personale har set gerningsmanden løbe ned ad Skolegade (stikvej til Jernbanegade) umiddelbart efter skyderiet. Foto: Frederikke Dammark - TV2 ØST

Varebil kørte ind i borde foran restaurant

TV2 ØST har tidligere fortalt om en hændelse i sommer, hvor en varebil kørte ind i nogle borde ved samme restaurant. Politiet kan dog ikke sige noget om, hvorvidt der er en forbindelse mellem de to episoder.

- Det er noget, vi holder op mod hinanden, men det er for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt i efterforskningen. Men vi holder alle tidligere hændelser op mod hinanden, sagde vicepolitiinspektør Rune Nilsson i forbindelse med skudepisoden.

Borgerne er utrygge

Til trods for politiets udmeldinger om, at borgerne ikke skal være bekymrede, fortalte flere borgere til TV2 ØST, at de blev utrygge efter skudepisode den 22. januar.

Læs også
Skud affyret mod restaurant
Læs også
Skud affyret mod restaurant

En af de borgere er Veronica Andersen.

Hun var ikke hjemme, da skudepisoden fandt sted, men ankom til sin lejlighed på gågaden få meter fra restauranten kort tid efter og blev mødt af blå blink og masser af politi udenfor sit vindue.

- Det er ikke rart at være her, når der sker sådan noget, sagde hun.

Læs også
Drama i gågade - to mænd varetægtsfængslet
Læs også
Drama i gågade - to mænd varetægtsfængslet

Efter de nu to episoder i Skolegade, overvejer Veronica Hansen sin fremtidige boligsituation.

- Jeg har ikke lyst til at opleve noget en tredje gang. Så hellere bo et sted, der er trygt og roligt.Nyhedsoverblik