Skud affyret mod restaurant

Politiet bekræfter mandag formiddag, at der har været affyret skud mod Restaurant Panino i Nykøbing Falster. De søger flere vidner i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Opdateret 18:35
Artiklen er opdateret med kommentarer på skudepisoden fra borgere, der bor i området.

Politiet har siden søndag aften holdt kortene tæt til kroppen i forbindelse med en afspærring af området omkring Skolegade i Nykøbing Falster.

I første omgang lød det, at politiet undersøgte ”et mistænkeligt forhold”, men mandag formiddag bekræfter Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at det drejer sig om en skudepisode, hvor der er blevet skudt mod en restaurant.

- I går aftes omkring klokken 19.30 får vi en anmeldelse om, at der er afgivet skud mod restauranten. Vi har været på gerningsstedet, hvor vi har indsamlet spor og foretaget vidneafhøringer, og det fortsætter vi med i dag, fortæller vicepolitiinspektør Rune Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har været synligt i området siden anmeldelsen kom via 112 klokken 19.30 søndag aften.
Politiet har været synligt i området siden anmeldelsen kom via 112 klokken 19.30 søndag aften. Foto: Per Rasmussen

Rune Nilsson understreger i den forbindelse, at politiet meget gerne hører fra folk, der kan have oplysninger i sagen.

- Vi søger flere vidner i sagen, så hvis man har set noget eller ligger inde med videomateriale, så skal man ringe 114, siger han.

Skolegade afspærret

Det er Restaurant Panino, der ligger i Jernbanegade i Nykøbing Falster, der er blevet skudt imod.

Jernbanegade grænser op til Skolegade, som natten igennem har været afspærret af politiet for at sikre spor.

Mandag formiddag er Restaurant Panino lukket og afspærret af politiets afspærringsbånd.
Mandag formiddag er Restaurant Panino lukket og afspærret af politiets afspærringsbånd. Foto: Frederikke Dammark - TV2 ØST

Ejeren af restauranten, Samet Bajrami, fortæller til Folketidende, at hans personale har set gerningsmanden løbe ned ad netop Skolegade umiddelbart efter skyderiet.

- Jeg har hørt fra mine medarbejdere, at det var et skud mod vinduet, og patronen kom igennem og ramte væggen. Bagefter løb personen ned ad Skolegade og kørte væk i en bil af mærket Mercedes. Det er de informationer, jeg har fået af mine medarbejdere, fortæller han til Folketidende.

Borgere skal ikke være bekymrede

Politiet tager hændelsen meget alvorligt og fortsætter efterforskningen mandag. Borgere i området kan dog ifølge politiet være rolige.

- Det er ikke vores vurdering, at borgere og erhvervsdrivende i området skal være bekymrede, siger Rune Nilsson.

Vicepolitiinspektøren fortæller, at det er for tidligt at sige noget om motivet bag skudepisoden.

Læs også
Se klippet - varevogn suser gennem Jernbanegade
Læs også
Se klippet - varevogn suser gennem Jernbanegade

TV2 ØST har tidligere fortalt om en hændelse i sommer, hvor en varebil kørte ind i nogle borde ved samme restaurant. Politiet kan dog ikke sige noget om, hvorvidt der er en forbindelse mellem de to episoder.

- Det er noget, vi holder op mod hinanden, men det er for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt i efterforskningen. Men vi holder alle tidligere hændelser op mod hinanden, siger Rune Nilsson.

Ingen personer er kommet noget til i forbindelse med skyderiet.

Borgerne er utrygge

Til trods for politiets udmeldinger om, at borgerne ikke skal være bekymrede, fortæller flere borgere til TV2 ØST, at de er utrygge efter aftenens skudepisode. 

En af de borgere er Veronica Andersen. Hun var ikke hjemme, da skudepisoden fandt sted, men ankom til sin lejlighed på gågaden få meter fra restauranten kort tid efter og blev mødt af blå blink og masser af politi udenfor sit vindue. 

- Det er ikke rart at være her, når der sker sådan noget, siger hun.

Efter nu de nu to episoder i Skolegade, overvejer Veronica Hansen sin fremtidige boligsituation.

- Jeg har ikke lyst til at opleve noget en tredje gang. Så hellere bo et sted, der er trygt og roligt. 

Ifølge Troels Stimose, som også er bosat tæt på Skolegade, betyder skudepisoden ikke, at han er bange for at gå på gaden, men han synes alligevel, det kommer lidt for tæt på.

- Det kommer lidt for tæt på her i vores lille samfund, hvor de så begynder at skyde. Det er lige lidt for meget, siger han.


Nyhedsoverblik