¨

Sygehus vil bygge hotelværelser til læger og andet personale

Sygehusdirektør Ricco Dyhr forklarer, at de nye værelser til overnatning, skal være med til at gøre Nykøbing Falster Sygehus til en mere attraktiv arbejdsplads. Foto: TV ØST

Nykøbing Falster Sygehus vil bygge hotelværelser til de ansatte. Det skal til for at trække arbejdskraft til sygehuset, fortæller direktøren.

På Nykøbing Falster Sygehus har man besluttet at bygge nogle helt nye boliger, som sygehusets ansatte kan overnatte i. 

Det gør man for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, fortæller Ricco Dyhr, der er direktør for sygehuset.

Vi håber, at vi kan fastholde alt det gode personale, vi har i forvejen, men selvfølgelig også tiltrække ny og kvalificeret arbejdskraft til vores sygehus

Ricco Dyhr, sygehusdirektør, Nykøbing Falster Sygehus. 

- Vi har brug for at lave en lang række tiltag for at kunne fastholde og tiltrække kvalificeret personale. Derfor har vi lavet det, som vi kalder for hotellignende forhold, hvor vores personale, ikke mindst læger, som kommer langvejs fra, har mulighed for at lave en nem og bekvem overnatning, siger Ricco Dyhr.

Gode erfaringer med overnatning

Sygehuset har det seneste års tid tilbudt en lignende ordning i eksisterende lokaler, og det fungerer rigtig godt, fortæller sygehusdirektøren.

- Det er blevet taget rigtig, rigtig godt i mod, og jo længere tid, vi har haft det, jo større en succes er det blevet, fortæller han.

Der findes allerede flere boliger til personalet på sygehuset, men de skal nedlægges, og derfor er der brug for nye, fortæller Ricco Dyhr. 

- Der skal være plads til, at vi kan bygge nogle nye og moderne rammer for vores patienter og vores pårørende at være i. Vi skal bygge 180 nye sengestuer og til det formål, har vi brug for plads, og derfor nedlægger vi nogle gamle boliger, siger han.

Det skal være attraktivt

Sygehusdirektøren håber, at de nye hotel-lignende værelser vil gøre det mere attraktivt at arbejde på Nykøbing Falster Sygehus.

- Vi håber, at vi kan fastholde alt det gode personale, vi har i forvejen, men selvfølgelig også tiltrække ny og kvalificeret arbejdskraft til vores sygehus, siger direktøren.

Muligheden for overnatning er ikke det eneste fremstød, sygehuset har sat i søen, for at fastholde og tiltrække arbejdskraft. Der er også blevet indsat en bus, der hver eneste morgen kører fra Vesterport Station i København til Nykøbing Falster Sygehus.

- Det er for at vores personale kan komme nemt og bekvemt ned til os, siger Ricco Dyhr. 

Bygningen med de nye hotelværelser vil stå klar om fem til seks år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App