Skolebørn skal lære om en 250 år gammel komponist

Fortællekoncerten Bravo Beethoven om komponisten Ludwig Van Beethoven er tiltænkt skolebørn landet over.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ensemble Storstrøm har besluttet, at skolebørn skal lære om om den store tyske komponist Ludwig van Beethoven i anledning af, at det i år er 250 år siden, han blev født.

Derfor har ensemblet i samarbejde med skuespilleren Jens Andersen lavet en fortællekoncert med titlen Bravo Beethoven.

I denne uge fik fortællekoncerten så premiere i Gedser Idræts- og Medborgerhus for et blandet publikum.

Men forestillingen er tænkt som en skoleforestilling og skal derfor ud på forskellige skoler, så børnene kan lære noget om Beethoven.  

Ensemblechef: - Det går lige i kroppen

Hvorfor det lige netop er skolebørn fortællekoncerten er tiltænkt, har ensemblechef, Maj Kullberg et klart svar til.

- Det er dramatisk og meget umiddelbart og går lige i kroppen og med Jens Andersen til at formidle, får vi hele historien, fortæller Maj Kullberg.

quote Jeg bruger Beethovens musik til at illustrere, når han er et lille nørdet barn, og vælger noget musik, der viser den stemning

Skuespiller, Jens Andersen

Koncerten med Jens Andersen i hovedrollen, fortæller med masser af humor og drama, hvor grueligt meget Beethoven har gået igennem.

Fortællekoncerten er en blanding af musik og fortælling.

- Jeg bruger Beethovens musik til at illustrere, når han er et lille nørdet barn, og vælger noget musik, der viser den stemning, eller da han kommer til Wien som en anden blærerøv og fyrer den af, fortæller Jens Andersen.

Bravo Beethoven – En skæbnesvanger fortællekoncert, kan opleves af alle aldersgrupper på Kulturfabrikken, i Nykøbing Falster torsdag klokken 16.00.