Fuldt hus til kammermusikfestival på 250-året for Beethovens fødsel

Flere måneders planlægning med is i maven har gjort, at Herlufsholm Internationale Kammermusik Festival i denne uge kan afholdes for fulde huse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommeren 2020 er godt i gang med at skrive sig ind i historiebøgerne som året, hvor alskens festivaler blev aflyst. Men i denne uge trodser endnu en festival de dystre prognoser. Det er Herlufsholm Internationale Kammermusik Festival, som over seks festivalsdage melder om næsten udsolgt.

- Vi lavede en rundspørge blandt vores kernepublikummer omkring påske. Ni ud af ti svarede, at de havde lyst til at komme, hvis det blev tilladt at forsamle sig flere end ti personer til sommerens festival, siger Peter Stevnhoved, festivalleder af Herlufsholm Internationale Kammermusik Festival.

Med is i maven fortsatte forberedelserne med blandt andet at indsamle sponsorater til festivalen.

Peter Stevnhoved glæder sig over en store opbakning, som allerede blev tilkendegivet tilbage i påsken af de trofaste deltagere.
Peter Stevnhoved glæder sig over en store opbakning, som allerede blev tilkendegivet tilbage i påsken af de trofaste deltagere. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Det er fantastisk, fuldt hus i tredje sæson – det er bare dejligt, siger Peter Stevnhoved.

I år er omdrejningspunktet Beethoven, da det i år er 250 år siden, den verdenskendte komponist blev født.

Helle Rantsen fra Nykøbing Falster, har glædet sig til årets kammermusikfestival.

- Det er virkelig dejligt – pragtfuldt med skøn musik efter sådan en coronatid – så har vi alle brug for at mødes og læne os tilbage og lytte.

Der må være op til 71 deltagere i lokalet til Herlufsholm Internationale Kammermusik Festival. Festivalen er støttet dels af kommunen, dels af fonde og dels entréindtægter.