Scandlines aflyser massevis af afgange - mange bliver berørt

Scandlines aflyser 33 færgeafgange mellem Gedser og Rostock de næste fire dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere færgeafgange mellem Gedser og Rostock er blevet aflyst.

Aflysningerne sker på grund af reparationsarbejde på M/F Berlin, der mandag tages ud af sejlplanen.

Det oplyser Scandlines.

- Vi er nødt til at tage M/F Berlin på værft, og derfor tager vi den ud af drift mandag aften i næste uge, så vi kan finde ud af, hvad der er galt med den, så den hurtigst muligt kan komme i drift igen, siger Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef ved Scandlines, til TV ØST.

quote Det er ikke nogen ønskesituation for os, men det er desværre det, vi er nødt til

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef ved Scandlines

- Det betyder desværre, at vi bliver nødt til at aflyse en del afgange på Gedser-Rostock, men jeg vil meget gerne gøre opmærksom på, at vores anden færge på ruten, M/F Copenhagen, sejler fuldstændig efter planen. Det gør alle færger mellem Rødby-Puttgarden også, så hvis ikke man kan ramme de afgange, som M/F Copenhagen tilbyder, henviser vi vores kunder til Rødby-Puttgarden, hvor færgerne sejler helt efter planen, tilføjer Anette Ustrup Svendsen.

Kunder bliver tilbudt alternative muligheder 

De kunder, der er booket til de aflyste afgange mellem Gedser og Rostock , bliver ifølge Anette Ustrup Svendsen kontaktet af Scandlines og tilbudt alternative muligheder.

- Vores kunder vil kunne få hjælp ved check in i Gedser, men nu ved vi det heldigvis lidt i forvejen, så vi vil bruge de næste par dage til at kontakte alle de kunder, der allerede har booket billet. Hvis man alligevel kommer ned til Gedser og ikke har fået lavet en ombooking, så bliver man selvfølgelig tilbudt at komme med M/F Copenhagen som alternativ eller at blive ombooket til Rødby-Puttgarden, siger Anette Ustrup Svendsen. 

Selvom om aflysningerne er planlagt, så kan Scandlines ikke oplyse, hvor mange passagerer der bliver berørt.

- Vi har selvfølgelig lagt det mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, hvor der trods alt er færrest, der sejler her i højsæsonen. Men der er ingen tvivl om, at havde vi haft muligheden for at ligge det udenfor højsæsonen, så havde vi selvfølgelig gjort det. Vi vil ikke tage risikoen, vi vil hellere tage den ud i god tid, få bragt det i orden og tilbyde vores kunder en god service, siger Anette Ustrup Svendsen.

Kunne vente til efter højsæsonen

Hos Scandlines forsikrer man, at M/F Berlin ikke kan komme i problemer og eventuelt gå i stå midt ude på Østersøen, selvom den stadig sejler og først skal til reparation på mandag.

- Så ville vi selvfølgelig ikke sejle. Vi har taget den her beslutning i samarbejde med vores teknikere, og de anbefalede, at vi indenfor en overskuelig fremtid tog den på værft. Vi kunne have valgt at vente til efter højsæsonen, men det har vi ikke lyst til, så hellere få det bragt i orden. Det er ikke nogen ønskesituation for os, men det er desværre det, vi er nødt til, siger Anette Ustrup Svendsen.

Så sent som tirsdag og onsdag i denne uge måtte Scandlines aflyse to afgange for M/F Berlin, fordi færgen på ruten Gedser-Rostock skulle repareres.

Hold øje med www.scandlines.dk for den aktuelle trafikinformation.

Disse afgange er aflyst